English

Talstadhesten

Hustadvika

Kort om turen

Turen opp til Talstadhesten er lang og til tider bratt, men man får en fantastisk utsikt som belønning for strevet. Det er flott å følge ryggen oppover mot toppen, så snart man kommer over tregrensa. Turen når høgste punktet på 913 moh, på Toppen på Talstadhesten.

Ruteskildring

Man parkerer ved skiltet turparkering, øverst i Hauglia i Elnesvågen. Her er også utgangspunktet for turen til Lågheia/Høgheia. Fra parkeringa er det ca 10 minutter å gå opp til Haukåssetra, der det er fin rasteplass og grillmuligheter. Dette er en litt krevende tur, som er gjort på ca 3 timer opp og ca 2 timer ned, alt etter form og fart selvfølgelig. Det er lurt å beregne god tid. Fra Haukåssetra er turen skiltet videre over elva og opp i skogen mot Talstadhesten. Fra Haukåssetra fortsetter man altså på turvegen til venstre over elva på en betongbru. Rett etter brua svinger stien inn til høgre og fortsetter oppover på venstre side av elva/bekken. Herfra er ruten merket. Den følger bekken et par hundre meter, svinger deretter mot venstre over noen myrer og følger foten av fjellet videre mot venstre. Stien svinger så bratt oppover lia. Herfra skal det være greit å følge stien ut til venstre til man kommer godt over tregrensa. Den dreier så til høgre og følger ryggen videre opp mot toppen. Det kommer opp noen luretopper før ryggen smalner og du kommer til selve toppunktet, 913 moh. Det er mulig å ta ura ned igjen og komme ned til Dalagapet mellom Talstadhesten og Høgheia/Lågheia. Det er kanskje ikke så tydelig sti her, men skal være greit å finne frem. Når du kommer med i skogen skal det være skiltet videre ned dalen til Haukåssetra. Det er også mulig å gå turen motsatt som en rundløype opp dalen fra Haukåssetra. Da følger du stien oppover mot Lågheia et stykke og tar av til venstre inn mot dalen mellom Høgheia og Talstadhesten, som kalles Dalagapet. Dette er skiltet. Innerst i dalføret her må man da følge ura hele veien opp til toppen av Talstadhesten, og det blir en del klyving i ur opp mot toppen. Det er veldig fint å følge ryggen ned og tilbake til Haukåssetra.

Tilkomst og parkering

Skiltet turparkering øverst i Hauglia i Elnesvågen. Ta av ved Rema 1000 i Elnesvågen og følg Haugliavegen nesten helt opp. Følg skilting til Turparkering og Stikk UT! Skiltet turparkering øverst i Hauglia i Elnesvågen. Gratis parkering.
Fottur
Rød
Stigning
780 m
Sesong
Høst

Løype på kart

Offentleg transport

Sjekk bussruter hos http://www.FRAM.NO Det går busser til øverst i Hauglia/Elnesvågen i dette tilbudet.

Kart

Turkart Molde og Fræna.
Køyreskildring
Print ut