English

Svarttinden

Molde

Kort om turen

Svarttinden er en lett tilgjengelig topptur for de som ikke har noe i mot å gå litt tunge bakker. Turen er til dels ganske bratt, og man går i motbakke hele veien. Belønningen får du på toppen i form av en fantastisk utsikt over fjord og fjell i alle retninger. Det påstås at man kan se helt ut til kysten utenfor Kristiansund på en klar dag. Turen går i tørt terreng hele veien, med unntak av en snøbre du må over under toppen hvis du går på våren eller tidlig på sommeren. Målet for turen er toppen av Svarttinden (1094 m.o.h.).

Ruteskildring

Turen starter på en skogsbilvei av grus, og den er skiltet helt fra riksveien på Nerland i Vistdal. Fra lundeplassen (parkeringssted) følger du grusveien ca. 400 meter, før du tar av til høyre på en bratt traktorvei. Den følger du nesten til endes (ca. 1,3 km). Der viser et skilt hvor stien tar over. Etter noen hundre meter passerer du en liten, laftet hytte. Stien er tydelig hele veien til oppunder selve toppen. Da må du følge skilt til høyre opp en stigning som tar deg på høyre siden av toppen sett nedenfra. Her er det ikke noen tydelig sti, og tidlig på sommeren må du også over en liten snøbre. På toppen av denne stigningen står en varde som viser hvor stien fortsetter. De siste 300 meterne opp til toppen går i vekselvis ur og løs grus. Her er det bratt, og ett parti kan oppleves som litt luftig.

Tilkomst og parkering

Turen starter på Nerland i Vistdal. Du kan kjøre noen få hundre meter langs en grusvei, og parkere på en lundeplass. Dette er rett i nærheten av badekulpen "Hawaii". Kanskje det kan friste med en dukkert etter turen. Parkering på lundeplassen på Nerland. Følg grusveien der det er skiltet til Svarttind ved riksveien.

Fottur
Rød
Lengde
4 km en vei
Stigning
921 m
Tidsbruk
4 t. 20 min.
Høyeste punkt
1094 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Anna

På mange kart kalles toppen også Nonshaugen.

Kart

Statens kartverk, topografisk hovedkartserie, kartblad 1320-2, Eresfjord.
Køyreskildring
Print ut