English

Svartløken rundt

Vestnes

Kort om turen

En flott skitur i fint terreng rundt Svartløkvannet. Samme som start.

Ruteskildring

Skiløpene starter fra parkeringsplassen, og etter 1 km med slak nedoverbakke så kommer en til varmestuen. Denne er fin som base med toalett, salg. Akebakke for barna. Turen videre er en rundløype rund vannet i enkelt terreng i velpreparete løyper. Både klassisk spor og fristil trase. Hvis det velges å gå med solen så skal det holdes til høyre i alle kryss, og går en mot solen så blir det venstre. Rundturen fra varmestuen er da 13.2km. Det er da 1 km fra varmestuen til parkeringen. Det er en 4.4km løysløype med samme startpunkt. Løypenettet holder høy standard. For mer info http://www.tilski.no

Tilkomst og parkering

Noen hundre meter fra Tomra sentrum går veien opp til Tomrefjellet. ca 3km med fjellvei så kommer man til toppen hvor det er en stor parkeringsplass. Bomavgiften er 50kr. Skiløypen starter her. Gode parkeringsmuligheter på "reset", ingen avgift. Bomavgift på veien opp.
Skitur
Grønn
Lengde
15 km tur/retur
Stigning
300 m
Tidsbruk
3 t. 10 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 15

Offentleg transport

Nei

Anna

1 km fra parkeringsplassen er det varmestue med salg av kaffi og vafler. Åpen bare om helgene, men toalettene er åpen hele tiden. Det er gode skøytetraseer i hele løypen.

Kart

Køyreskildring
Print ut