English

Stua

Molde

Kort om turen

Turen til Stua er en enkel tur til god utsikt. På den ene siden ser man mot Måsvassbu i Langedalen, og på den andre siden får man god utsikt over Vistdalen. På toppen er det også en sprekke i fjellet som tidens tann har laget, godt hjulpet av vann og is.Turen er litt tyngre som skitur enn til fots, men uten veldig bratte stigninger. Litt skiferdigheter kreves likevel til turen ned ettersom man må følge skogsveien. Målet for turen er utsiktspunktet fra Stua (652 moh).

Ruteskildring

Med god bil (4-HJULSTREKK OG GOD BAKKEKLARING ANBEFALES!) kan man kjøre helt til Hellesetra. OBS! BOMVEI! (25 kr, pris fra 2011). Da er det bare et lite stykke å gå i terrenget for å nå toppen av Stua (652 moh). Ønsker man en lengre tur anbefales det å gå helt fra Helle.Veien går på asfalt bratt forbi alle gårdene på Helle og fortsetter opp mot skogen. Før man når skogkanten står boksen for betaling av bompenger. Veien går etter hvert over til grusvei, og du kommer til et skiltet veikryss. Her skal du ta bratt opp til venstre mot Hellesetra (Se ett av bildene). Bilveien går helt frem til Hellesetra, og herfra er det sti/terreng frem til toppen av Stua. (Det vil bli merket med grønt fra Hellesetra til Stua i løpet av 2013).

Tilkomst og parkering

Kjør til Vistdal. Hvis du kommer kjørende fra Eresfjord tar du av til Lange. Hvis du kommer kjørende fra Åfarnes kan du kjøre riksveien til du har passert Visthus leirsted og samfunnshuset, og deretter ta av til Lange. Turen starter på Langesiden av Hellebrua i Vistdal. Her er det skiltet til Stua. Det er mulig å parkere i veikanten. Bomvei (25 kr, pris fra 2011) hvis du ønsker å kjøre deler av veien. Veien anbefales som nevnt tidligere ikke for vanlig personbil! Boksen for betaling av bompenger står ca. 200 m etter øverste bolighus. Parkering i veikanten på Helle.
Fottur
Rød
Stigning
610 m
Tidsbruk
3 t. 55 min.
Høyeste punkt
650 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1
Sti 0,3

Kart

Statens kartverk 1320-2, Eresfjord

Betalingsmiddel for bomvei

Kontanter
Køyreskildring
Print ut