English

Storvatnet Herresdalen

Tingvoll

Kort om turen

Området rundt Storvatnet i Tingvoll er ypperlig for sykkelturer for hele familien.Det går vei/ traktorvei rundt hele Storvatnet og størstedelen av veien rundt er stengt for biltrafikk. Både Vatn og Eikrem kan være utgangspunkt for sykkelturer i området. Men har du med barn er det fint å begynne sykkelturen nede ved vestenden av Storvatnet. Like nedenfor vanninntaket for drikkevannet til Kristiansund er det en stor parkeringsplass og veien inn langs vatnet er lett å sykle også for de minste barna. Ved parkeringsplassen er det satt ut benker og griller, og det er laget en hinderløype og crossbane for barna.

Ruteskildring

Har du hele dagen til rådighet kan de anbefales en lengre sykkeltur hvor du tar utgangspunkt fra Storvatnet og sykler inn til Vatn og videre opp til Herresdalen. Fra Vatn og opp til Herresdalen er det litt tung stigning, men veien inn langs vatnet, som er stengt for bilkjøring, er rene idyllen. Selve området er i seg selv en flott naturopplevelse med frodige lier på begge sider av vatnet og veien som går helt nede ved vannkanten. Når du kommer inn i Herresdalen vil du finne en flott sandstrand og det er satt opp benker og murt opp en flott grillplass som kan benyttes for alle som besøker området. Hvis du ikke vil ta samme vei tilbake ned til Storvatnet er det en flott og litt mer utfordrende sykkeltur hvis du sykler om Eikremsetra. Når du på tilbaketuren har passert Herresdalsvatnet tar du ned til brua som går over elva ved utløpet av vatnet. Her er det ikke vei, men du triller sykkelen bare 50 meter opp lia etter å ha passert brua. Da kommer du opp til en traktorvei som du følger ned til Storvatnet om Eikremsetra. Her går det bare nedover hele veien til Storvatnet. Veien er litt kronglete i begynnelsen, men ned de bratteste bakkene er det bare å suse nedover. Husk å sjekk bremsene før du setter utfor. Når du kommer ned til vatnet følger du veien tilbake til utgangspunktet for turen.

Tilkomst og parkering

Hvis du skal begynne turen ved vestenden av Storvatnet kjører du E39 fra Krifast i retning Kanestraum. Like etter du passerer Møkjavatnet tar du av på grusvei til høyre. Følg veien opp til en stor parkeringsplass.
Sykkeltur
Blå landevei
Lengde
10,37 km en vei
Stigning
232 m
Tidsbruk
2 t. 0 min
Høyeste punkt
278 moh

Løype på kart

Anna

Mulig betydning av navnet Herresdalen er "dalen som lå ved/til herredet". Ordet herred kommer av det norrøne ordet "hérað", som betyr "det området som en herje/herse/herre/hérleder rår over.

Kart

1421 II Kristiansund og 1320 I Tingvoll
Køyreskildring
Print ut