English

Storrundt

Tingvoll

Kort om turen

Storrundt er en 4,3 km lang turvei som går mellom Øydegard, Kjervika og Eikrem i Straumsnes. Turen går etter gammel bygdevei, skyssvei, gårdsveier og tilslutt på gangvei langs Rv70. Underveis er Storrundt skiltet med lokale stedsnavn og navn på trærne. Langs turen går du i verdens nordligste viltvoksende eikeskog, noe som også vises i kommunevåpenet for Tingvoll.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen går du noen hundre meter nedover mot sjøen til du treffer på skilting. Du følger så en gammel ferdselsvei forbi flere gamle hus. Etterhvert går du gjennom tunet til gården Innergarden hvor turen fortsetter på en litt brei sti.Du kommer på nytt til en gårdvei som du følger til Eikrem. Der krysser du veien og går forbi den gamle skolen på Eikrem og ned til RV 70. Der fortsetter turen på gangveien langs veien fram til Øydegarskryssset hvor du tar av og går under veien og tilbake til parkeringsplassen. Turen går i flott landskap og det er satt opp mange nyttige opplysningsskilt underveis. Det er også utplassert flere benker om du har behov for å hvile og nyte stillheten.

Tilkomst og parkering

Følg riksvei 70 til Øydegardskrysset og ta av til Kanestraum. Umiddelbart etter krysset tar du av til høyre. Det er skiltet til Øydegard kai og golfbane. Kjør under Rv 70 og parker på den store plassen rett etter undergangen. Et alternativt startsted kan være ved melkerampen på Eikrem. Startstedet ligger på gamleveien som går rundt Eikremtunellen. Parkering under Rv 70 ved Øydegarskrysset
Fottur
Grønn
Lengde
3,91 km en vei
Stigning
149 m
Tidsbruk
1 t. 25 min.
Høyeste punkt
97 moh

Løype på kart

Offentleg transport

Nettbuss sine ruter 901 og 902 passerer startpunktet for turen (Øydegardskrysset). http://www.frammr.no

Kart

Turkart Tingvoll og Kristiansund 1:50 000 og 1321 II Kristiansund

Lenke til turskildring

Her kan du finne god informasjon om gamle feriehus og steder.
Køyreskildring
Print ut