English

Storrota

Ålesund

Kort om turen

Fjellpartiet mellom Utvikbygda og Brusdal fra Digernesskiftet i øst til Holen i vest, byr på mange turmuligheter. Denne turen går til Storrota (115 moh), en liten høyde øst for fjellveien mellom Utvikbygda og Brusdal. Her kan du nyte nistepakken på rastebenken, i ro og fred eller sammen med barna. Dette er en enkel tur som selv de minste barna kan gå. Stort sett hele turen går på gruset vei. En kan også sykle til storrota med terrengsykkel, men vær obs på en del groper i veien (Skodje kommune har sluttet å vedlikeholde veien). Turmålet er Storrota. Det er et utkikkspunkt beliggende rett øst for fjellveien.

Ruteskildring

Turen starter ved starten på veien over til Brusdalen. Der er infotavle med informasjon om turen. Skilt med anvisning om sted og avstand er plassert i alle kryss langs ruten. Turen går stort sett i sin helhet på gruset vei. Når veien flater ut, er det skiltet en avstikker til Storrota. Fremme på Storrota er det en trimpost og rastebenk som Utvikbygda vel- og idrettsforening drifter. Retur samme vei, eller forleng turen med en tur til Salbunakken via Storegga (se egen turbeskrivelse).

Tilkomst og parkering

Turen starter i Utvika, nærmere bestemt på Hjellen, der hvor veien over fjellet til Brusdal starter. Veien over fjellet er stengt for biltrafikk. Her er det plass til å parkere noen biler, ingen p-avgift. Veien er også stengt på Brusdalssiden, og her er det ikke parkeringsmuligheter. Start derfor turen fra Utvika.
Fottur
Grønn
Lengde
0,7 km en vei
Stigning
0 m
Tidsbruk
25 min.

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut