English

Storhornet (497 moh.)

Giske

Kort om turen

Det er flere andre utgangspunkter enn denne, bl.a. fra Alnes, Gjuv og Valkvæ. Denne turen tar deg opp til Valkvæegga, fra skolen, og følger en god sti over Sløktind 436 moh og videre mot Storhornet som i grunn er turens mål. Her kan du snu og følge samme vei tilbake, men turen og sporloggen fortsetter videre mot vest og ned mot Alnesvatnet, og rundt dette, tilbake over Sløktind og ned igjen til skolen/parkeringen. På denne turen vil du få luftige opplevelser på Sløktind og Storhornet med fantastisk utsikt! Den flotteste utsikten på Godøya er selvfølgelig oppe på Storhornet - 360° panorama! Anbefaler at du tar en tur bortom Krigsminnesmerket, se kulturminner nedenfor, for informasjon. Hulen som John O. Roald bodde i er lagret som et veipunkt i GPX-filen. Du vil forøvrig finne informasjon på flere av veipunktene, om du åpner dem på GPSen. 

Ruteskildring

Selve stien starter på andre siden av vegen, ovenfor skolen. Starten er markert med en stor informasjonstavle som inneholder både kart over Godøya, samt informasjon om andre severdigheter på denne øya. Den første delen av turstien følger en ny og flott bred grusveg. Denne skal du følge, uten å ta av før du ser skiltet som peker nordover mot Valkvæegga, ca 670 meter fra informasjonstavlen nede ved hovedveien. Skiltet mot Krigsminnesmerket står bare noen få meter bakom dette, og peker mot venstre/vestover. Denne stien er godt vedlikeholdt, men det er dessverre ikke så mange som benytter seg av denne. Derfor er det en sving som kan være noe utydelig. Denne ligger ca. 650 meter etter dette skiltet. Det er en krapp ‘180°’ graders sving, du skal her gå mot nordøst. Foruten denne svingen så sier hele turen seg selv – lett å finne frem. Det står veivisere, skilt med navn, som sier hva du treffer på i den andre enden av stien, om du tar av i et av ‘hovedkryssene’ på stiene Stien opp til Storhornet er tydelig hele veien. Også stien fra Storhornet og ned og rundt Alnesvatnet er god å se. Stien på nordsiden av Alnesvatnet deler seg opp i mange tråkk, det er bare å velge en som går østover, så samler de seg igjen mot oppstigningen til Litlevatnet og Sløktinden. Johan Skytt-steinen ligger noen få meter øst for elven/bekken som renner ned mot Alnes, fra østsiden av Alnesvatnet. Du må nødvendigvis gå nordover mot fjellhyllen for å se denne. Man behøver ikke å ta hele turen i ett jafs, men dele den opp i etapper. Det går stier på kryss og tvers der oppe, og om vinteren og når Alnesvatnet er islagt, kan man krysse over dette - sjekk tykkelsen først! Husk ispigger samt å løsne ryggsekken hvis du prøver deg over isen.Tyngste partiet på turen er stykket opp til Sløktinden, en lengde på under 300 meter.  Et annet parti er fra Storhornet og ned mot Alnesvatnet, en lengde på ca. 70 meter med noe klyving enkelte plasser.

Tilkomst og parkering

Godøy stadion på sørsiden av Godøya. OBS!:Parkering ved Godøy skule bare utenom skoletiden, her er kapasiteten avgrenset og forbeholdt skolen. Vil du starte turen fra Alnes er det god parkering med det samme du kommer ut av tunnelen. Parkering ved Alnes skole gjelder bare for skolen i skoletiden. FV 125 tar deg med frem til parkeringen. Følg veien fra tunnelen på Valkvæ ca. 900 meter. Her er det skiltet mot Stadion og Alnes. Ta av hoved veien og følg skiltingen mot Alnes ca. 1100 meter. Stadion ligg

Fottur
Rød
Lengde
11,23 km en vei
Stigning
733 m
Tidsbruk
4 t. 55 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
491 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.4
Sti 8,2

Offentleg transport

Man kan komme til Godøya med buss og egen båt. Det er en flott småbåthavn i Geilevika, for privatpersoner (avgift). Også på Alnes er det en småbåthavn, startstedet blir da fra Alnes og opp fjellet, ellers er turen lik denne beskrivelsen.

Anna

Det er et parti med lettere klyving ned fra Storhornet. Dette partiet kan være lettere å klyve oppover enn nedover. Ta i så fall turen motsatt veg. Resten av turen er helt grei. NB! Johan Skytt-steinen kan være glatt selv på en varm dag, spesielt om morgenen og på kvelden pga. duggfall.

Kart

Ålesund, blad 1119 I i M711 kartserien og Ålesund i turkartserien
Køyreskildring
Print ut