English

Storfjellet/Rødfjellet

Gjemnes

Kort om turen

På toppen er det flott utsikt utover mot Romsdals- og Nordmørsfjell, Grip, Smøla og Tustna, Averøya og havet i nordvest. Selve turen er ganske bratt de fleste stedene, men skogsvegen går nesten opp til skoggrensa, så det er ikke av de aller tyngste turene. Toppen av Storfjellet 797 moh ved Storfjelltjønna

Ruteskildring

Turbeskrivelse: Fortsett på skogsbilveien fra barnehagen (ca 500 m) til en ganske stor lunneplass, sving til venstre på traktorvegen som begynner der. Følg traktorvegen opp lia til enden. Ta til høyre og følg merkebånd på litt utydelig, men merket sti gjennom skogen til over tregrensa. Fortsett rett fram opp mot Storfjellet til du er oppe på Heian (ganske flatt myrlendt område). Myra er ikke veldig våt, det er mulig å gå overalt. Den «tørreste» ruta over myra er nok langs bekken som kommer ned på høyre hånd. Hold mot venstre når stigningen i terrenget opp mot selve fjellet begynner, fortsett oppover. Etter at den siste «skogen» er passert, hold enda mer til venstre mot Astadskaret/Astadvatnet og fortsett oppover over flere små høyder til du nærmer deg en rygg som går mot høyre (ser ut som toppen av fjellet nedenfra!). Skrå mot høyre opp på denne ryggen og følg den omtrent til den er på det høyeste, sving ca 90 grader til venstre og opp på fjellplatået. Selve toppen (og Stikk ut-posten!) ligger ca 4-500 meter inne på flata ved et bittelite vann.

Tilkomst og parkering

Ta av fra E39 på Astad ca 1 km fra Batnfjorsøra sentrum (mot Kr.sund). Følg vegen til høyre (ca 300 m), og ta av til venstre på toppen av bakken opp mot Solsida boligfelt, ta av til høyre igjen etter ca 300 meter, mot Astaddalen barnehage. Parker ved barnehagen.
Fottur
Rød
Lengde
4,5 km en vei
Stigning
732 m
Tidsbruk
3 t. 55 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
794 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Offentleg transport

Med buss: Fram express (http://frammr.no/Portals/0/Dokumenter/Buss/FRAMEkspress_saertrykk_v4.pdf) fra Molde og Kristiansund hver time ma-fr, noe sjeldnere lø-søn. Busstopp på Astad, følg veien mot Solsida boligfelt (se over), ta til høyre etter ca 300 m (mot Astaddalen barnehage).
Køyreskildring
Print ut