English

Storåsen i Stokkdalen

Gjemnes

Kort om turen

Flott familietur opp til gapahuken på Storåsen i Stokkdalen. Turen er trillevennleg. Turmålet Storåsen i Stokkdalen ender ved gapahuken. Her er det postkasse med turbok inne i gapahuken. Pga Koronatider er det også klistermerke på vindu med kode slik at dere ikke trenger å gå inn i hytte.

Ruteskildring

Turen følgjer god og jamn grusveg oppover Stokkdalen. Dei siste 600 m er vegen noko meir ujamn, med steinar som stikk opp. Vegen går heilt fram til gapahuken. For den som kjenner seg ekstra sprek, er det muleg å ta turen vidare opp på Stokknoken. Da må du gå litt tilbake same veg som du kom, og ta av opp til venstre ved skilt. 

Tilkomst og parkering

Turen startar ved ein skogsveg like aust for Maihaugen ute på Storlandet i Gjemnes. Frå Gjemnessundbrua følgjer du Fv279 mot Eide. Etter om lag 6,2 km går det av ein skogsveg på venstre hand, inn Stokkdalen. Skogsvegen er skilta med Stokknoken og Storåsen, og det er parkering nede ved bommen ved fylkesvegen. Frå Eide er det om lag 15,4 km langs Fv279 fram til skogsvegen i Stokkdalen. Parkering ved bom i skogsvegen ved Fv279.
Fottur
Grønn
Lengde
1,96 km en vei
Stigning
154 m
Tidsbruk
1 t. 25 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
205 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1,5
Sti 0,5

Offentleg transport

Ingen bussforbindelse.

Kart

Norge-serien, Kristiansund.
Køyreskildring
Print ut