English

Stokknoken

Gjemnes

Kort om turen

Stokknoken 811 moh er den østligste toppen i fjellrekka mellom Batnfjorden og Kvernesfjorden. På grunn av sin beligghenhet mellom to fjordarmer får du fra toppen en fantastisk utsikt mot Kristiansund og Averøy i nordlig retning. Og i sydlig retning ser du rett over på fjellrekka i indre tel av Gjemnes.

Ruteskildring

Første del av turen går du ca. 2 kilometer langs en skogsbilvei. Her er det lett å gå. Veien deler seg, men det er bare å følge skilt merket Stokknoken. Du skal følge skilt to ganger mot høyre. Oppe i dalen er det satt ut benker flere steder, så her er det lagt til rette for en koselig tur. Like før veien slutter, tar du av på stien opp til høyre. Det er tørr og fin sti opp gjennom skogen. Over tregrensa blir stien mer utydelig, men du skal gå skrått i østlig retning og opp til Snipa. Vær forsiktig frempå kanten. Det går stupbratt rett ned, og bergsprekken frempå kanten skal ha blitt større de siste årene. Det siste stykket er det ikke sti, men det er bare å gå rett mot toppen. Fra toppen får du en fantastisk utsikt både mot Batnfjordsøra og ut mot Averøy og Kristiansund. Turen ned går du samme vei.

Tilkomst og parkering

Kjør fylkesveien mellom Eide og Gjemnes. Ca 6,2 kilometer vest for Krifast går det en skogsvei opp til Stokkdalen. Her er det skiltet Stokknoken og mulighet for parkering ved bommen.

Fottur
Rød
Lengde
4,6 km en vei
Stigning
821 m
Tidsbruk
4 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
811 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3

Anna

Alternativ tur Turen kan også starte fra Blakstad i Batnfjordsøra. Parker bilen ved hovedveien, og gå opp lia langs skogsbilveien. Følg veien inn hele dalen til den slutter. Gå videre opp til Blakstadskaret. Videre følger du terrenget opp til høyre og opp mot Høgheia og Høgheiskarven. Her passerer du en jordhytte. For å komme opp til toppen går du i en bue til nord for fjellet.

Kart

1320 IV Eide
Køyreskildring
Print ut