English

Steinbruddet på Bolsøya

Molde

Kort om turen

Et kulturhistorisk sted på sørsiden av Bolsøya. En lett og fin tur for alle, og kan kombineres med bading i Sandvika, Bolsøyas fineste badestrand.

Ruteskildring

Bruddet ligger nede ved ved sjøen, ca 5 minutters gange fra veien ned til Draget. Du kan følge jordbruksvei/skogsvei til hovedbruddet. Flott utsikt over fjorden til Nesjelandet, Sekken og sørsida av fjorden.

Tilkomst og parkering

Samme hvor du kommer fra, følg rv. 64 til østenden av Bolsøya, enten via Fannefjordstunnelen fra Molde eller over Bølsøybrua fra Skålahalvøya. Følg skiltet til Indre Bølsøya , og etter ca. 1km tar du veien venstre til Draget . Etter noen få hundre meter ser du startpunktet for turen, men kommer du med bil, må du fortsette ned til Sandvika og parkere langs veien. Det er ikke lov å parkere eller å kjøre ned til steinbruddet. Følg så veien tilbake igjen, og start på turen til " Bolsøens stenbrud." Husk at de gamle husmurene som står igjen kan være farlige å klatre i. Infotavlen angir også en fin fortsettelse av turen for den som vil ta en liten rundtur. Avslutningen kan en ta på badeplassen i Sandvika. Parkering ved veien i Sandvika. Det er ikke lov å parkere i området der du tar av fra veien ned til steinbruddet.
Fottur
Grønn
Lengde
1 km tur/retur
Stigning
0 m
Tidsbruk
15 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 500m
Køyreskildring
Print ut