English

Steinalderstien sør for Bremsneshatten

Averøy

Kort om turen

Langs Steinalderstien finner du informasjonsskilt som gir deg flotte historiske opplevelser: - Tursti - steinalderen ved Bremsneshatten - Strandlinjekurven - Fosnakulturen - Huler og hellere på Averøy- Arkeologhistorie Etter noen hundre meter inne på Steinalderstien finner du også mulighet for en avstikker til Bremsneshola. Den kan du ta på tilbakeveien etter at du har funnet turkassa med koden!

Ruteskildring

Parkeringsplassen er ved forsamlingshuset "Centrum". Så går du opp veien til tidligere Bremsnes skole til du kommer opp i krysset i Lauvhaugen boligfelt. Der tar du til venstre og går til neste veikryss og rett fram over i Gammelveien. Når du kommer til Gammelveien 51, er du framme i begynnelsen av Steinalderstien. Ruta er tilrettelagt for rullestolbrukere herfra, og det er parkeringsplass for bil for disse her. Kassa er montert på et gjerde ved enden av den grusete gangveien. Ble turen for kort?Da kan du fortsette langs gjerde over i "Folkestien". Følg de grønne pilene som viser naturstien fram til utkikkspunkt med benk og panoramautsikt over til Ekkilsøy! Her finner du også turkasse satt opp av "Bremsnestrimmen" og egen turbok. Det kan periodevis være litt vått langs stien i noen partier.

Tilkomst og parkering

Parkeringsplass ved forsamlingshuset "Centrum" er merket og er godt synlig fra veien. Parkeringsplass for rullestolbrukere er i begynnelsen av selve Steinalderstien. Her er plass til kun tre biler, og vi oppfordrer andre til å parkere ved "Centrum" på Bremsnes.
Fottur
Grønn
Lengde
1,47 km en vei
Stigning
24 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
44 moh

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut