English

Stavneset

Averøy

Kort om turen

Stavneset fyr ligger på nordøstenden av Averøya, på Stavneset, om lag fire kilometer sjøvegen fra Kristiansund. Fyret ble tent 1. september 1842. 

Rutebeskrivelse

Fra parkering ved Lynghaug bedehus, går du tilbake vegen du kom kjørende om lag 350 meter. Ta veg til høyre, retning Omnbukta. Se skilt "Stavneset fyr". Følg det som er en privat veg utover gjennom hustun. Oppe ved Omnbukta skal du ikke gå videre ned til sjøen, men følge stien som går inn mot venstre, rett ved gjerdet til et hus. Du skal ha gjerdet på venstre hand. Herfra kan du ikke gå deg vekk. Stien går raka vegen helt ut til Stavneset. Langs stien er det satt opp flere bord og benker der du kan nyte utsikten utover havet.

Adkomst og parkering

Turen starter fra Lynghaug bedehus. Øverst i Omnbukta er det noen få parkeringsplasser til bevegelseshemmede. Fra Fv64, rett ved Atlanterhavstunnelen på Averøysiden, går det vei ut til Futsetra. Se skilt Øksenvågen. Fra Fv64 skal du kjøre om lag 1,5 kilometer. Lynghaug Bedehus er da på høyre side. Parker ved Lynghaug bedehus. Gratis parkering.
Fottur
Grønn
Lengde
2,07 km en vei
Stigning
52 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
34 moh
Merking
Både skiltet og merket

Løype på kart

Offentlig transport

Det går buss til Atlanterhavstunellen. Se http://www.frammr.no. Derfra må du gå, løpe, sykle eller sitte på med noen utover til Futsetra.

Annet

Stavneset fyrstasjon eies av kystverket, men drives av foreningen Stavnesets Venner. Fyret ble tent 1. september 1842. I 1976 ble fyret automatisert og avbemannet. Det er et innseilingsfyr, med en lyshøyde på 21,7 meter over høyvann og lysvidde på 14,3 nautiske mil. I 134 år var Stavneset fyrstasjon hjem og arbeidsplass til fyrvokterne med familie. Hovedhuset nede, annekset og fyrlykta som står i dag ble oppført i 1953. Hovedhuset oppe ved fyret er fra 1894. Kontaktinformasjon : Telefon 48246149. Epost : post@stavneset.no. Vedlikehold og drift foregår på dugnad. Medlemskap er åpent for alle. Formålet med foreningen er at Stavneset skal være et turmål og møtested som er tilgjengelig for de fleste. Det er åpent for salg av kaffe og vafler i påska, og søndager fra mai til oktober. Åpningstiden er 11.00-15.00 Forbrenningstoalett er tilgjengelig i åpningstiden. Biologisk mangfold i området: Strandeng og strandsump.
Kjørebeskrivelse
Print ut