English

Stavika, Skarset, Hustad, Bud...

Hustadvika

Kort om turen

En lett sykkeltur for hele familien i variert kystterreng, oppunder fjell, se bygdeborgen "Aslaksteinen" og tråkke langs storhavet. Her kan du stoppe på Male, se gamle gravrøyser og "Fiskerbondens hjem", besøke Ergan kystofort i Bud eller stikke innom atelieet til Kolbjørn Håseth. Muligheten er mange! Strekningen Hustad-Bud er dessuten en del av "Nasjonal Turistvei" som går fra Bud til Atlanterhavsveien.

Rutebeskrivelse

Sykkelturen går på asfalt hele veien, på delvis lite trafikkerte veier. Du må være forberedt på noe trafikk på strekket Hustad - Bud. Fra Bud til utgangspunktet, Stavika er det gang- og sykkelvei.

Adkomst og parkering

I og med dette er en rundtur, kan en jo starte hvor som helst langs løypa. Vi foretrekker turstart fra Stavika, parkerer der veien tar av til Hustad, over Skarset. Ofte er det nordavind i Ytre Fræna, og da får du god medvind på strekket fra Hustad til Bud! Grei parkering ved garasje i Stavika, på skiftet til Hustad. Alternativt, på motsatt side av veien på "busslomma" til gamleskolen i Stavika. Det er også god parkering ved grendahuset, ca. 100 meter retning Hustad.
Sykkeltur
Grønn
Lengde
33,7 km tur/retur
Stigning
150 m
Tidsbruk
2 t. 40 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Asfalt 33,7

Offentlig transport

I og med dette er en sykkeltur, må sykler transporteres med bil.

Kart

Turkart Molde/Fræna

Lenke til turbeskrivelse

"Turkameratene" på samme runden for noen år siden...
Kjørebeskrivelse
Print ut