English

Sølvberget

Tingvoll

Kort om turen

Turen går forbi en gammel sæter hvor det vokser et flott tre på taket. Underveis passerer du flere gamle hus og turen ender i det som må være det beste utsiktspunktet mot Tingvoll og utover Tingvollfjorden. Du ser også over til Raudsand i Nesset.

Ruteskildring

Følg bekken på høyre side ca 660 meter langs en god sti. Ta så av fra stien og kryss bekken og følg en mindre sti til du kommer til en skogsvei. Denne følges oppover til du kommer til et gammelt stølshus 1,26 km fra start. Du fortsetter 130 meter oppover og tar så til venstre utover lia mot Tingvollvågen. Turen fortsetter på sti forbi noen hytter og fram til Sølvberget hvor det venter en fantastisk utsikt mot Tingvoll og utover Tingvollfjorden. Du ser også over til Raudsand i Nesset.

Tilkomst og parkering

Turen starter på Rv 70 ca midtveis langs Stølsvannet. Stopp ved en bro og se etter skilt merket Sølvberget. Kommer du fra Tingvoll sentrum kjører du ca 1,8 km langs Stølsvannet, På andre siden av en liten bro går det en kjerrevei opp til venstre. Ved begynnelsen av kjerreveien står det skilt med Sølvberget. En bil kan parkere i begynnelsen av veien.
Fottur
Blå
Lengde
5,2 km tur/retur
Stigning
362 m
Tidsbruk
2 t. 15 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentleg transport

Bussen mellom Kristiansund og Oppdal passerer startstedet (Stølan)

Kart

Turkart for Tingvoll 1:50 000 eller 1320 I Tingvoll og 1420 IV Stangvik
Køyreskildring
Print ut