English

Snota fra Vinddøldalen

Surnadal

Kort om turen

Snota er en av de flotteste fjelltopper i Trollheimen. Med sine 1668 høydemeter er Snota det høyeste fjellet rundt Folldalen og Vinddøldalen. De fleste som går opp til Snota kommer fra Trollheimshytta eller Gråhaugen, men en tur fra Vinddøldalen gir en flott mulighet til å kombinere sykkeltur og fottur.

Ruteskildring

Fra parkering ved Pebua kan du sykle over 7 km langs vei inn mot Vassdalsvatnet. Sykkelen parkerer du når grusveien slutter, og fortsetter videre opp langs traktorvei til vassdalsvatnet. Ved Trimposten fortsetter du opp bratta i østlig retning. Det er delvis sti helt opp. Vel oppe følger du høyden helt frem til Litjsnota. Her passerer du vest for toppen og ned til merket løype opp fra Gråhaugen som viser vei til toppen. Ønsker du en annen og lengre tur ned kan det anbefales å gå om Snotvatnet og rundt langs sydsiden av Snota og ned til Vassdalsvatnet.

Tilkomst og parkering

Kjør RV 65 mellom Surnadal og Rindal. Ca 9 km øst for Skei i Surnadal er det skiltet til Vindølddalen. Følg bomveien ca 11 km til parkeringsplassen ved Pebua
Fottur
Svart
Lengde
15 km en vei
Stigning
1457 m
Tidsbruk
10 t. 50 m
Høyeste punkt
1658 moh

Løype på kart

Kart

1420 I Snota eller Turkart Trollheimen
Køyreskildring
Print ut