English

Snøfjellet

Sunndal

Kort om turen

Snøfjellet 1579 moh ligger mellom Innerdalen og Todalen. Fra toppen har du et av de flotteste utsyn på Nordmøre. Toppvarden ligger helt ute på kanten av stupet ned mot Bjøråvatnet. På motsatt side av Bjøråskaret ser du hele tinderekka langs Skjerdingefjell og mot vest har du en fantastisk utsikt ned mot Todalsøra og videre ut Stangvikfjorden. På vei opp er det et ganske bratt parti, men det er enklere enn det ser ut til på avstand. Det er tett med varder slik at du kan finne den enkleste veien opp den bratteste kneika. Skal du på tur mellom Todalen og Innerdalen anbefales det å ta den ekstra avstikkeren opp til Snøfjellet

Ruteskildring

Fra Innerdalshytta følger du merket sti mot Todalen helt til du kommer opp i Bjøråskaret. Her tar du av fra stien og følger ryggen opp mot Snøfjellet. Følg ryggen helt til du møter bergveggen. Her går du helt oppunder berghamrene til du ser vardene som viser vei opp det bratteste partiet. Siste stykket mot toppen følger du terrenget helt til toppvarden. Vær obs på å se etter hvor du finner vardene til turen ned.

Tilkomst og parkering

Innerdalshytta
Fottur
Rød
Lengde
4,7 km en vei
Stigning
1180 m
Tidsbruk
5 t. 20 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5,6

Anna

En tur til Snøfjellet kan også begynne i Todalen. Det er merket sti opp til Bjøråskaret både fra Todalshytta og innerdalsmerket.

Kart

Norge-Serien: Sunndalsøra og 1420 II Romfo
Køyreskildring
Print ut