English

Snøfjellet

Molde

Kort om turen

Turen går i variert terreng, noe frodig vegetasjon et stykke etter Ranviksetra. Noen partier er våte og til dels sleipe. Over tregrensa åpenbarer det seg en fantastisk utsikt mot Romsdalsfjella og Sunndalsfjella. Turen er noe lang, men det er lett å følge fjellsida oppover mot turmålet. Vi har utsikt til fine fjellvann og kan drikke fra bekker vi krysser underveis. På veien passerer du Gapahuken, som er satt opp på dugnad av bygdafolket i Ranvik. Den er verdt et besøk og har en fin uteplass med flott utsikt. Her kan man ta seg en pust i bakken før man går videre.

Ruteskildring

Følg bratt skogsvei opp lia forbi gapahuken og videre innover. Ta av fra skogsveien ved skilt "Snøfjellet" og gå forbi Ranvikasetra og noen hytter. Første ”delturmål” på turen opp til Snøfjellet er Storlia (615 moh). Traseen vi skal følge er merket med stolper med blå topp.

Tilkomst og parkering

Fv. 195 går gjennom bygda Ranvik, hvor denne turen starter. Parkering rett ved fylkesveien der det er skiltet "Gapahuk" og "Stikk Ut!". Parkering der det er skiltet "Gapahuk" og "Stikk UT!" i Ranvik. Gratis parkering.

Fottur
Rød
Lengde
5,21 km en vei
Stigning
800 m
Tidsbruk
4 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
851 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,5
Køyreskildring
Print ut