English

Smisetnebba 1175 moh

Tingvoll

Kort om turen

Smisetnebba er Tingvolls kommunetopp. Husk at været raskt kan snu, og det er ikke ukjent at tåken kommer raskt, selv på finværsdager. Stien kan da raskt forsvinne. Ta med kart/kompass eller GPS. Stien behøver og får ny/bedre merking etterhvert. På turen kommer du etter en liten halvtime opp til Kvilhaugen hvor det er benk og en fantastisk utsikt mot Havstadvatnet. Avstikkeren på et ca 100 meter er sterkt anbefalt. Etter å ha kommet opp på Kaldbaken vil du gå langs en egg med flott utsikt både mot Ålvundfjorden og Tingvoll. Du går langs en bratt skrent mot Ålvundfjorden som er med på å krydre turen. Eggen er bred og ingen trenger å gå på kanten.

Etter å ha nådd toppen får du følelsen å være på tur i høyfjellet. Flott utsikt innover Innerdalen og utsikten mot Flånebba kan forveksles med terrenget med Jotunheimen. Varde og postkasse på toppen av Smisetnebbå 1175 moh.

Rutebeskrivelse

Turen starter ved bommen til Myravatnet. Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Vi ber om at alle hunder til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel av hensyn til andre, både tobeinte og firbeinte.

Gå ca 800 meter langs veien til det tar av en kjerrevei til høyre skiltet med Kvilhaugen. Følg stien opp til du møter skilting med Smisetnebba og Kvilhaugen. Anbefaler å gå bortom Kvilhaugen for å nyte utsikten og ta første rasten før stigningen opp mot Nonshaugen starter. Det er dårlig merking opp lia, men holdt til høyre for bekken til du kommer opp til et lite platå hvor bekken flater litt ut. Her skal du krysse bekken og holde skarpt venstre mot ryggen til Nonshaugen. Her er det sti og tørrere å gå enn i dalbotn. Gå helt opp i skaret ta deg opp til Kaldbaken. Her er det store steinblokker og du må klyve litt i ura for å komme opp. Vel oppe flater det litt ut mens du går forbi Dauen før du får en liten stigning opp til Indre Nonshaugen. Turen fra Kaldbaken til selve toppen er lettgått og det er sti som følger kanten på skrenten. På toppen venter en fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

Adkomst og parkering

Kjør av fra riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, merket Rotås. Kjør ca. 3 km og ta av veien til venstre opp til Hafstadvannet. Følg veien langs Hafstadvatnet til du ser turskilt, her er det også parkering. Parkeringen er på andre siden av veien for bommen til Myravatnveien. Ved Hafstadvatnet på andre side av veien for bommen til Myravatnet. Koordinater til parkeringsplassen: 62.82.147 008.36.056
Fottur
Rød
Stigning
1044 m
Tidsbruk
6 t. 0 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
1157 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 9,4

Offentlig transport

Nei

Annet

Turen går i vilt terreng og anbefales ikke i dårlig vær. Skodda kommer ofte raskt i fjellet og merkingen er litt dårlig så det anbefales å ta med kart og kompass (gps).

Kart

1420 IV Stangvik 1:50 000 og Turkart Tingvoll 1:50 000
Kjørebeskrivelse
Print ut