English

Slotthøa

Sunndal

Kort om turen

 I Juni måned er det for de fleste sommerturer som gjelder. Men for de som elsker sene vårskiturer er Slotthøa midt i blinken. Slotthøa med sine 1833 høydemeter er forholdsvis utilgjengelig på vinteren. Men når Aursjøveien brøytes opp til Holbuvatnet i slutten av mai ligger Slotthøa og venter på vårskientusiastene.Slotthøa er betengelsen på hele fjellmassivet. Og det er Søndre Slotthøa som er mest egnet til skiturer. Når du er på toppen anbefales det å gå et par hundre meter mot vest. Her er det et fantatisk utkikspunkt hvor du kan se et mylder av fjell og tinder.

Ruteskildring

Fra demningen ved Holbuvatnet går du på opp lia og syd for Holbuhaugen. Når du kommer til Reinsvatnet holder du høyden til du kan gå inn mot Blåbotnen. Inn mot Blåbotnen holder du til venstre for vannet. Gå opp bratta innerst i dalen. Når du har kommet over den bratteste kneika dreier du litt mot nord. Nå ser du toppområdet av Slotthøa. Videre skal du opp til skaret øst for Slotthøa før du går opp til toppen i vestlig retning. Turen ned følger du samme vei. Men et fint alternativ er å gå tilbake om Blåbotnhalsen og videre langs ryggen og ned til Holbuhaugen. Det enkleste nedrennet mot Holbuhaugen får du hvis du holder vest for den siste toppen før du skal ned mot Holbuhaugen.

Tilkomst og parkering

Ca 2 km vest for Sunndalsøra langs RV62 tar du av mot Litldalen og Aursjøvegen. Følg Aursjøvegen ca 20 km og ta av til høyre over brua ved Holbuvatnet. (Skiltet Reinvassbu). Parkerinsplass like ved demningen.
Skitur
Rød
Lengde
23 km tur/retur
Stigning
1032 m
Tidsbruk
5 t. 55 min.

Løype på kart

Kart

1420 III Sunndal
Køyreskildring
Print ut