English

Skorpa

Kristiansund

Kort om turen

Turmålet er den østligste haugen på Skorpa, Pikhaugen, med steinvarde og rester fra okkupasjonstiden 1940-45 i form av skytestilling og noe piggtråd i terrenget. Her er postkasse med registreringsmuligheter, StikkUT! Fra Pikhaugen er det flott utsikt over havet, mot Håskjæran samt Tustna i øst. Skorpa er et berglendt og snaut kystlandskap mot storhavet. Det er flere småholmer langs stranda. Området har mange sportsfiskeplasser. Her er og fine badeplasser, når det er godt vær. Nordsiden av Skorpa er viktigst som friluftsområde.

Ruteskildring

Vi anbefaler å følge høydedragene midt på Skorpa fram til turmålet. Du kommer opp på Langhaugen med en oppmurt varde. Fortsett langs høyderyggen, du må krysse ei myr mot venstre, og fortsetter opp over neste rygg. Du har Pikhaugen som er turmålet foran deg og følger hele tiden høydedraget. Når du nærmer deg Pikhaugen følger du stien og kommer på baksiden av turmålet. På vei tilbake kan du velge å gå samme vei, men det er nydelig å følge stien (NB! Noen våte partier) ned mot badeplassen Valan på yttersiden (nordsiden) av Skorpa med byens varmeste vann – egne naturlige basseng for de svømmedyktige (Storvalan) og for de minste barna (Litjvalan). I rolig vær kan en stupe ut i selve Atlanterhavet. Her er også fine steder å fiske med stang.  Etter regnværsperioder kan det være enkelte våte partier som må forseres.

Tilkomst og parkering

Kjør Rv70 Wilhelm Dalls vei. Fra Kristiansund sentrum skal du ta til høyre rett før Nordsundbrua og kjør inn under veien og inn på Bentnesveien. Fra Krifast kjører du av til høyre rett etter Nordsundbrua og inn i Bentnesveien. Kjør veien ned mot Skorpaveien. Ta til venstre og parker i Dunkarsundet, ved småbåthavne, rett før brua over til Skorpa. Det er også anlagt ny parkeringsplass innerst på nytt boligområde på Skorpa. Kjør over ny bru, Johanne Sandviksvei, og følg den til enden. Stien starter her ved skiltet merket Skorpa.

Fottur
Blå
Lengde
2,18 km tur/retur
Stigning
111 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
48 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,5
Sti 2,5

Offentleg transport

Se frammr.no Buss til Skorpa. Busstopp rett ved bru i Skorpaveien. Kort vei langs Johanne Sandviksvei frem til startpunkt for turen.

Anna

Turen er beskrevet med fotoillustrasjoner i ”Turbok for Kristiansund og Omegn” (Turbokforlaget, Kai A. Olsen og Bjørnar S. Pedersen, 2008), sidene 12-14.

Kart

Turkart for Kristiansund og omegn.
Køyreskildring
Print ut