English

Skorgedalen via Vikasetra

Rauma

Kort om turen

Tur med flott utsikt både mot Romsdalen og etterhvert Skorgedalen som passerer Gamlesetra, Vikasetra og Kjerringhaugsetra. God, men bratt sti opp til Gamlesetra, deretter slakt terreng og nedover resten.

Ruteskildring

Parker ved starten på Skorgedalsveien. Følg veien ca. 100 m, og ta så av på stien som går inn i skogen til venstre (skiltet). Stien er godt merket og starter bratt. Den blir bedre etterhvert og krysser oppover lia, med et par bratte partier. Kommer etterhvert ut på en rygg til venstre, og denne følges så oppover. Siste stykket før setra er det slakt til høyre for et skogparti. Etter gamlesetra hold svakt til høyre og følg merket sti over et myrparti slakt innover et stykke. Stien går på toppen av et stup og runder fjellet, med utsikt ned til Skorgenelva. Kort bratt parti like før Vikasetra. Fra Vikasetra følg sti vider innover og litt nedover. Hold svakt til venstre og etterhvert litt oppover en rygg. Etter ryggen kryss over et myrparti, og deretter ned et kort bratt skar ned til ei ny myr (ved et plankehaug). Kryss over myra til traktoveg. Herfra følger en traktorvegen til høyre ned til bilvegen og deretter opp til parkeringsplassen ved Skorgedalen. Alternativt kan en etter et par hundre meter langs traktorvegen ta til venstre ved skilt merket Kjerringhaugsetra og ta stien gjennom skogen til Skorgedalsbu og videre ned til parkeringen. Kilde:

Tilkomst og parkering

Parker på parkeringsplass ved sandtaket på Skorgen. Gå tilbake til oppkjøring til Skorgedalen, følg veien ca 100 m, og ta så av på stien som går inn i skogen til venstre (skiltet).
Fottur
Blå
Lengde
4,09 km en vei
Stigning
476 m
Tidsbruk
3 t. 15 min.

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut