English

Skolefjellet

Ålesund

Kort om turen

Et greit alternativ til Sukkertoppen ev i tillegg til en tur opp på Sukkertoppen! Dette bortgjemte fjellet på Hessa er et flott turmål i seg selv. Du går på gode stier med grei utsikt til både Ålesund og Sula. Pga skog så er det ikke alltid like lett å se byen. Fordelen med skogen er derimot at det er lite vind her, og at stien stort sett er tørr. 

Ruteskildring

Selve turen over Skolefjellet er på ca. 1200 meter på gode stier, helt frem mot slutten v/Olsvikskaret. Du beveger deg på privateid grunn, og de sist 500 metrene går du i bakhagen til de som bor langs fjellet. Anbefaler derfor at du snur og går tilbake samme vei eller holder så god avstand til inn,arka som mulig. Hvis du starter fra Olsvikskaret eller Hessa barneskole og går hovedveien i retur tilbake til start, så er turen på ca. 3 kilometer. GPX-filen viser en rundtur, basert på at du parkerer v/Osane i Skarbøvika. Den tar deg med over Skolefjellet og ned til Hessafjorden videre rundt Stavneset opp Storskaret og ned til Osane hvor ev bil står parkert. Denne turen er på 8 kilometer i lett terreng.

Tilkomst og parkering

Lettest å starte fra Hessaskaret, bak en trafostasjon v/busskuret. Flere parkeringsplasser tilgjengelig, både på Hessa og i Skarbøvika. Nærmeste er Hessa barneskole, vest for Skolefjellet og Olsvikskaret øst for skolefjellet.
Fottur
Blå
Lengde
7,83 km en vei
Stigning
109 m
Tidsbruk
4 t. 15 min.
Høyeste punkt
113 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 4,7
Sti 1,2

Offentleg transport

Buss til Hessaskaret evt Skarbøvik (Ungdomsskole) - spørs hvor langt du vil gå.

Anna

Det som er fasinerende med denne korte turen er konsentrasjonen av tildels store festningsanlegg med løpegraver. Løpegravene er flere hundre meter lange, og de fleste av bunkersene er fremdeles åpne.Her bør du ta med deg hodelykt/lommelykt for utforsking av disse! De fleste løpegravene er godt synlige, men de kan være farlig for unger. Bredden på dem er ca 1 meter og enkelte er over 3 meter dype - skutt ned i fjellet.

Kart

Ålesund M711 serie Blad 1119 I og Ålesund i turkart serien
Køyreskildring
Print ut