English

Skaran

Gjemnes

Kort om turen

Dette er en fin skitur som går etter preparerte løyper inn til det høyeste punktet på på løypa inn mot Silsetfjellet. Her kan du nyte en fin utsikt mot inn mot romsdalsfjellene. Turen går i et variert terreng og egner seg fint som en rundtur. På folkemunne blir denne runden ofte kalt Raudlirunden.

Ruteskildring

Turen starter ved parkeringsplassen på Fursetfjellet. Her krysser du vegen og følger den preparerte skiløypa på østsiden av E39. Den første delen av løypa går i lett terreng med lite stigning. Etter ca to kilometer deler løypa seg i to hvor begge alternativene fører frem til Skaran. Velger du å gå til høyre kommer du til Breiskaret etter ca 1 km med rellativt bratt stigning. Etter ca 2 km med småkuppert terreng langs Raudlia kommer du til et nytt kryss hvor du må ta til venstre for å komme til Skaran (velger du å gå rett frem i krysset kommer du etter hvert ned til Silsetvatnet). Det gjenstår da ca 1 km med en ny bratt stigning opp til målet. Det andre alternativet for denne turen er å ta til venstre ved det første krysset. Løypa har da en mer jevn stigning hele turen opp til målet. For tur videre til Silsethytta. Se egen beskrivelse "Skitur til Silsethytta ved Silsetvatnet"

Tilkomst og parkering

Kjør E39 mellom Hjelset og Batnfjordsøra. På toppen av Fursetfjellet er det vinterbrøytet og avgiftsbelagt parkeringsplass.

Skitur
Blå løype
Lengde
10,50 km en vei
Stigning
276 m
Tidsbruk
2 t. 20 min.
Sesong
Vinter
Høyeste punkt
417 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ukjent

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 10

Kart

1320 IV Eide eller turkart Kristiansund
Køyreskildring
Print ut