English

Skårasalen (1542 moh)

Ørsta

Kort om turen

En av Sunnmøres skiklassikere er også fin om sommeren. Utsikten fra toppen er bare enorm. Samme som start. Det er lagt inn et GPS-veipunkt for parkering ved Kvistadsætra.

Ruteskildring

Med parkering på ca 500 meter og selve toppen er på 1542 moh. er den samla stigningen for turen på over 1000 høydemeter. Du går i motbakke med varierende helning, og avhengig av snøsmelting og årstiden kan det bli mye gåing i ur. Selve turen har ingen teknisk vanskelige passasjer, men en må likevel husk at dette er høyfjellet.   Fra parkeringen ved Kvistadsætra følger du en grus-/traktorvei ca. 500 meter mot sør. På toppen av bakken er det et skilt som peker mot Skårasalen. Det er tett bjørkevier/kjerr de første hundre meterne. utydelig sti som er lett å miste her, men du går østover og følger rasrenna på venstre side. Etter hvert svinger du mer nordover, og tar sikte på skaret mellom Blåhornet og Skårasalen.Det er mulig å se antydninger til sti innimellom. Når du kommer opp på platået går du mot skaret mot Lille Skårasalen. Herfra bærer det oppover et parti med mye ur mot toppen. Det ligger ofte en snøbre på veien opp mot toppen. Følg samme rute ned igjen.

Tilkomst og parkering

Du tar av på veien nede i Bondalen ved Kvistad og kjører på grusvei opp til Kvistadsætra. Her er det en rimelig stor parkeringsplass. Selv om det ikke er noen biler her når du kommer, bør du parkere fornuftig for å gjøre plass til flere biler! Av og til kommer det også en melkebil på disse veiene. Dette er en bomveg, og det koster 45 kr (våren 2017) for å kjøre opp. Denne turen starter oppe i Kvistaddalen ved Kvistadsætra. For ordensskyld så er sporloggen fra bilveien opp til parkeringen integrert her. Dette er en bomveg, og det koster deg ca. 50 kroner for å kjøre opp.
Fottur
Rød
Lengde
6,7 km tur/retur
Stigning
1027 m
Tidsbruk
4 t. 15 min.

Løype på kart

Offentleg transport

http://www.frammr.no/ Det går buss til/fra Sæbø fra Ørsta.

Anna

De "eneste" farene på turen er ifm. vinteren. Da kan det være store skavler på topp partiet. Man skal aldri bevege seg ut på slike. "Vær trygg - gå rygg" sier et gammelt ordtak.

Kart

Sunnmørsalpene Aust 1:50000

Lenke til turskildring

Sagafjord Hotell
Køyreskildring
Print ut