English

Skåla

Molde

Kort om turen

Skåla har en av de alle beste utsiktene fra toppen. Et fantastisk 360 graders panorama som inneholder alt fra høye fjell til åpent hav. Nyt turen, og husk å se deg rundt.

Ruteskildring

Start på Indre Horsgård, passer bom og følg traktorvegen rundt noen store svinger. Etter hvert tar det av en mindre og noe gjenngrodd traktorvei til venstre langs elva. Følg denne 100-150 m. Ta av fra veien gjennom et kort parti med tett skog og kryss elva. Mulig du må av med skiene her. Etter at du har krysset elva åpner skogen seg mer og du går over noen myrdrag. Terrenget blir brattere. Du må baute gjennom noen bratte heng, før du etter hvert holder mot venstre og kommer deg opp på stor rygg. Denne store ryggformasjoenen kan du følge til toppen. Selve toppvarden på Skåla ligger litt vest for ryggen. Det er flere alternative nedkjøringer. En mulighet er å følge samme vei som du gikk opp. Et bratt alternativt som kan vurderes på stabile forhold går rett ned/sørover fra toppen. Dette alternativet krever gode vurderinger i forhold til skredfare, og gode skiferdigheter for ganske vanskelige passasjer gjennom skogen.

Tilkomst og parkering

Horsgård. UTM32N 6954759.0N 430029.0Ø Fra fergeleiet på Sølsnes tar du til venstre mot Tjellekleiva og Nesset. Kjør ca 9,5 km. Du passerer gårdene ved Horsgård og parkerer i lomme ved bom til traktorvei. Pass på så du ikke blokkerer veien. Kan være noe krevende å finne parkeringsplass på de fineste dagene. Husk å ta hensyn til de som bor i området og trafikken.
Skitur
Rød topptur
Lengde
3,75 km en vei
Stigning
1065 m
Tidsbruk
3 t. 25 min.
Sesong
Vinter, Vår
Høyeste punkt
1128 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Kart

Topograffisk kartserie - M711 Blad 1320III Åndalsnes
Køyreskildring
Print ut