English

Setsdemma

Ålesund

Kort om turen

Til Lepsøya kan en komme med hurtigbåt fra Ålesund/Hamnsund eller med ferge fra Sjeltene.Fra fergekaia til Setsdemma er det ca 2 km. Ta til høyre etter fergekaia, etter ca 1,3 km ser du en fin badestrand, Kjerstadsanden og Prestegarden på høyre side av veien. Vil en besøke Eventyrskogen kan en parkere ved Prestegarden og gå på stien som er merket til Eventyrskogen fra Prestegarden. For å komme til Setsdemma: Veien videre går oppover fra Prestegarden, og en kommer til Setsdemma etter ca 300 meter. Ved parkeringsplassen på Setsdemma er det bygd en gapahuk som er tilgjengelig for alle som vil besøke stedet. Her er det en robåt, kano, sandkasse og leikestativ til barn. Har en med fiskestang er du fri til å prøve fiskelykken. Veien rundt Setsdemma er universell utformet og er på ca 600 meter. Når du har gått halvveis rundt, finner du her StikkUT-posten. Her er også en grillhytte som fritt kan brukes til alle turgåere. Dette er en rundløype.

Rutebeskrivelse

Turen er universelt utformet, og det er en rundløype på god vei. Ingen vanskelige veivalg, det er bare å følge veien rundt.

Adkomst og parkering

For å kome seg til Setsdemma må ein ta ferge frå Skjeltene til Lepsøy. Dersom ein er fotfør kan bilen stå att på Skjeltene fergekai, då det er ein gåtur på omlag 2 km frå fergekaia på Lepsøy for å kome til startstaden for StikkUT-turen. Hvis du vil ha med bilen over er det mulig å parkere ved Prestegarden. Det er ikke parkeringsavgift. Du kan også sette fra deg bilen på Skjeltene fergekai. Der er også gratis parkering.
Fottur
Grønn
Lengde
0,6 km rundtur
Tidsbruk
10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Offentlig transport

Kart

093 Vigra
Kjørebeskrivelse
Print ut