English

Seterøya rundt

Molde

Kort om turen

Bynær padletur mellom holmer og skjær i flotte Moldivene. Turen gir deg utsikt til alle de 222 fjelltoppene i Moldepanoramaet  og et flott skue over til Molde by. Padleturen langs nordsiden av Seterøya mot Hjertøya og gjennom den skjermete Lagunen er en stor padleopplevelse.

Ruteskildring

Denne turen starter på østsiden av badeplassen på Retiro, og tar deg rundt flotte omgivelser på Seterøya, midt i vakre Moldivene. Moldivene er kallenavnet på gruppen av holmer og skjær ute i fjorden rett sør for byen.

Turen starter med at du padler rett sør fra byen, til du treffer på Seterøya. Her følger du land vestover gjennom Lagunen, selve kronjuvelen i Moldivene, mellom holmer og skjær. Lagunen er skjermet for vær og vind, og her er det så grunt at kun kajakker og småbåter kommer seg gjennom. Om du ønsker å padle en kortere tur, kan du for eksempel padle rundt Ospholmen, som er skjermet fra havet på begge sider, noe som gir gode padlemuligheter. 

Når du er kommet gjennom Lagunen runder du Seterøya østover igjen, og følger sørsiden av øya i retning Skåla. Når du er kommet rundt følger du samme vei som du kom, tilbake til Retiro.

Vær oppmerksom på at det i dette området er en del båttrafikk. Hurtigbåten og Sekkenferga kommer med jevne mellomrom mellom Seterøya og Hjertøya, og i tillegg er Moldivene et yndet mål for fritidsbåter. Vær derfor særlig obs på fritidsbåter i fjordkryssingen mellom Retiro og Seterøya.

Tilkomst og parkering

Østsiden av badeplassen ved Retiro. Parker der alle badegjestene parkerer.
Padletur
Blå
Lengde
9,19 km en vei
Tidsbruk
2 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Beskrivelse av sjøforhold

På nordsida av øya er det stort sett mulig å padle i skjermet farvann. På sørsida er man mer utsatt for sjø og vind. Kryssing av moldefjorden er jo også åpent farvann.

Anna

Vær oppmerksom på floingen om ettermiddagen på fine sommerdager, som gir vind innover i fjorden.
Køyreskildring
Print ut