English

Sandvikshornet (876 moh.) fra Magerholm

Ålesund

Kort om turen

Dette er en flott tur, hvor du begynner rolig med en fergetur (uten svele) på ca. 20 minutter, og så får du 10-15 minutter på asfalt før motbakkene starter. Det er da stort sett motbakker av varierende grad hele veien opp. Flotte rasteplasser, men ingen opparbeidete, ved Sætrevatnet. Utsikten fra Sandviskhornet er virkelig fantastisk! Det er kun noen 'tagger' i sør som sperrer for en 360 graders utsikt. Samme som start. GPS-punktet heter: P Magerholm fergekai

Ruteskildring

Denne turen foregår stort sett i Sykkylven, men vi starter fra Magerholm fergekai i Ålesund. Følgelig begynner vi da med en flott fergetur over Storfjorden mot det som en gang het Aursnes. Når du har kommet over fjorden, følger du asfalten på venstre side av veien, til Aursnes hotell. Her følger du veien opp til venstre, Fauskevegen. Etter ca. 1.1 kilometer fra fergeleiet kommer du til et lite kryss, med en skogsvei som går opp mellom noen store trær, like ved Fauskeelva. Denne vegen, gjennom Myrdalen, skal du nå følge helt opp til Sætrevatnet, uten å ta av. Etter ca. 2.7 kilometer kommer du inn på bilvegen fra Hjellane. Dette er en flott grusvei som tar deg videre.

For de som sykler fra Magerholm, er det opp denne veien de kommer. Man må da sette fra seg syklene ved Sætrevatnet før man tar turen videre mot toppen til fots.

Fra dette krysset, mellom grusveien og traktorveien, tar du til venstre og følger den i ca. 700 meter. På denne strekningen er det bl.a. skiltet mot Storevarden. Derfra er det en grei overgangstur til Sandvikshornet. Du går forbi dette skiltet og kommer snart opp til et veiskille, ca. 700 meter fra der du kom inn på grusveien, fra Myrdalen. Nå kan du velge om du vil gå til høyre, mot Sandvikshornet, på sørsiden av Sætrevatnet, eller som denne turen beskriver, til venstre og rundt på nordsiden av Sætrevatnet. Sporloggen tar deg på nordsiden av vannet, på vei opp, og vi passerer på sørsiden av Sætrevatnet på returen.

Ved å følge 'bilvegen' videre til venstre står du snart ved hyttefeltet som ligger på nordsiden av vannet. Her er det en liten kolle, med et skilt som viser vei videre mot Sandviksornet, som du ser foran deg. Her er det fint å ta en rast før du fortsetter turen. Resten av veien opp går på stier som er lett å se, men det er lite med merking på denne ca. 3 kilometer vegen opp til toppen. Det er lett terreng, og jevn motbakke fra vannkanten og helt opp. Det er et og annet bratt parti, men du trenger ikke å hjelpe til med hendene på denne turen. Returen fra Sandvikshornet følger samme veien ned til Sætrevatnet. Her deler stien seg, ikke skiltet ved østenden. Du tar her til venstre, mot vest og følger sørsiden av vannet noen hundre meter og står snart på en grusvei. Denne veien følger du videre vestover, og du kommer til veikrysset hvor du var for noen timer siden.Herfra er det bare å følge veien ned igjen, først noen meter på grusen, for så å svinge inn i skogen og følge 'traktorvegen' ned til hovedveien, 'Fauskevegen'. Da er det ca. 1 kilometer med asfalt bort til fergeleiet. Kommer du litt for sent til ei ferge, er det ikke mange minuttene til neste ferge er der. Du kan også kjøpe mat og drikke på kiosken ved fergeleiet.

Tilkomst og parkering

Om du kommer fra nordsida av fjorden trenger du ikke å ta med bilen over. Start med fergetur fra Magerholm til Aursneset. Du kan ta ta buss mot Emblem og Sykkylven fra Moa bussterminal. Med bil/sykkel fra Moa/Spjelkavik følger du E39 sørover mot Bergen. Etter Blindheimstunellen tar du FV 60, skiltet mot Stranda/Sykkylven. Det er ingen bompenger, men det er avgift på ferga. Ved Magerholm fergekai. Ingen avgift per oktober 2016.

Fottur
Rød
Lengde
15,98 km tur/retur
Stigning
925 m
Tidsbruk
6 t. 20 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
875 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 2.5
Sti 6

Offentleg transport

Du kan sykle fra Ålesund og Sula mot Magerholm. Store deler av veien kan du sykle på sideveier eller gang- og sykkelveier. Du kan også ta buss fra Moa til Magerholm. Se: http://www.frammr.no for detaljer.

Anna

------ For de som husker den amerikanske Cowboyfilm serien 'Gun smoke' eller 'Kruttrøyk', som den het på norsk, på '70-tallet med James Arness som Matt Dillon i hovedrollen, så kom han fra Aursnes.-------

Langs denne ruten er det flere 'cacher' - se http://www.gcinfo.no og https://www.geocaching.com/play for mer informasjon. Geocaching er 'gjem og leite' med bruk av mobiltelefon eller GPS. Her er en enkel cach ved Magerholm: https://www.geocaching.com/geocache/GC26MAN_fine-fiskeplasser-1-magerholm?guid=961e79b0-493a-4250-95f2-a1449e12f494

Kart

"Ålesund" i turkartserien fra Statens kartverk best. nr. 2535 og Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien

Lenke til turskildring

Andre ruter i Sykkylven
Køyreskildring
Print ut