English

Sandnessetra

Molde

Kort om turen

Turen til Sandnessetra er for de fleste, samtidig som man får opp pusten i stien opp lia. Veien er tørr og fin å gå, og omgivelsene er vakre. Både skogsveien og stien opp til setra er flittig brukt som trimrute. Sandnessetra er i tillegg et fint utgangspunkt for lengre fjellturer i området (f.eks. Dølmorhaugen og Nebbesilda). Det er merket rute videre til toppen av Sandnesklauva (Klauva på kart) som er et fint utkikkspunkt (675 m.o.h.) med utsikt over Langfjorden. I tillegg kan det nevnes at sola aldri er helt borte fra Sandnessetra. Den skinner på seterstølen hele året. Målet for turen er Sandnessetra (540 m.o.h.).

Ruteskildring

Turen starter ved riksveien på Sandnes, 4 km fra Vistdal sentrum retning Åfarnes. En traktorvei tar oss den første etappen oppover lia. Her er det flere veier, men veien til Sandnessetra er merket. Etter knappe 1,5 km slutter traktorveien, og en sti tar over mellom granene. Den svinger seg ganske bratt oppover lia. Etter en stund flater stien litt ut før den krysser elva. Elva er sjelden så stor at det er noe problem å komme seg tørrskodd over på steiner. Etter å ha krysset elva er det forholdsvis lett terreng den siste kort biten opp til seterstølen, men et parti på knappe 50 meter over en myr kan være litt bløtt.

Tilkomst og parkering

Turen starter på Sandnes (4 km fra Vistdal sentrum retning Åfarnes). Det står skilt til Sandnessetra der traktorveien starter. Det er mulig å parkere der traktorveien starter. Pass på å parkere godt ut mot kanten, slik at traktorer kan komme seg forbi.
Fottur
Blå
Lengde
2,5 km en vei
Stigning
497 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.
Høyeste punkt
532 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Kart

Statens kartverk, topografisk hovedkartserie - M711, blad 1320II
Køyreskildring
Print ut