English

Såta fra Jensgurilia

Molde

Kort om turen

En variert tur med først fin grusveg opp til Moldevatnet, for så å få litt "fjellfølelse" på stien opp til Såta. På toppen er det flott utsyn alle veier.

Ruteskildring

Følg vegen fra parkeringsplassen mot øst. Etter å ha passert bygget for vanninntak til Molde, følg skilt til venstre mot Moldedalen. Du passerer Øverlandsvatnet og fossen på høyre hånd. Følg vegen videre. Etter broa over Moldeelva er det ca 100 meter fram til krysset der du tar opp Moldedalen til høyre. Følg vegen opp til vannet. Ta til høyre ved demningen og følg stien som skrår svakt til høyre i rett linje over myrlendt område mot skogholtet. (NB! Ikke gå stien langs bredden av vannet) Fra skogen er det tydelig sti opp lia i noe ulendt terreng. Følg stien opp ryggen og pass på å holde til venstre når du nærmer deg Skolmelia, så du ender opp i skaret mellom Skolmelia og Såta. I skaret følger du stien til venstre opp mot Såta. Her er det noe klyving men ikke noe vanskelig eller farlig. Da er det bare å nyte utsikten på toppen. Tilbake kan man gå over Skolmelia og følge sti ned til Bårdalsvatnet og komme inn på turvegen fra Tusten som fører tilbae til Jensgurlia.

Tilkomst og parkering

Turparkering, Jensgurilia, Nordbyen Gratis turparkering
Fottur
Rød
Lengde
10 km tur/retur
Stigning
0 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4

Offentleg transport

Buss fra bussholdeplassen i Molde til Nordbyen

Anna

På strekningen fra Moldevatnet og opp til Såta er det flere steder at stien deler seg der det er ulendt, men den kommer inn på felles spor igjen.
Køyreskildring
Print ut