English

Rødsetåsen

Hustadvika

Kort om turen

Rødsetåsen (som på kart nevnes: Røsetåsen) med sine 442 meter over havet, ligger mellom Skoften og Kvannfjellet. Det er en topp i Indre Fræna med flott utsikt mot bygda Sylte, Elnesvågen, Trollkirka - ja du kan se "Nordøyene" nede på Sunnmøre mellom Jendemsfjellet og Valletua. Gossen ligger mot vest med Bjørnsund til høyre og Harøya til venstre. Vi brukte ca. 50 minutter opp, 35 minutter ned igjen. Det er jamn stigning, noe vått på toppen - så fjellsko/støvler anbefales. I tørre perioder går det også med joggesko. Vi kommer ned på samme sted som turstart.

Rutebeskrivelse

Målet er toppen Rødsetåsen. I vår turbeskrivelse kommer vi ned på samme sted som vi starter. Men på toppen ser du en sti som går litt mot nordvest, ned igjen. Denne ender i boligfeltet på Moen - så om en er flere i lag, kan noen gå ned den veien og bli plukket opp der nede?

Adkomst og parkering

Om du kommer med bil fra Molde tar du av mot Rødalen i Sylteosen, like etter butikken "Bunnpris". Rødalen er skiltet på høyre side. Så kjører du ca. 2 km opp dalen, krysser akkurat kraftlinja, en fe-rist og turen vi beskriver her starter der asfalten slutter. På venstre side her, er turen merket med grønt skilt. Så er det bare å følge traktorveien i slynger oppover til nytt skilt viser inn på turstien gjennom granskogen. Det en romslig parkeringsplass på høyre hånd like etter "ferista". Skulle det være fullt her er det også muligheter på motsatt side, litt opp langs traktoveien.
Fottur
Blå
Lengde
2,47 km en vei
Stigning
344 m
Tidsbruk
2 t. 10 mi

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 2

Kart

Turkart Molde/omegn.

Lenke til turbeskrivelse

Turen beskrevet på "Turtips i Fræna"
Kjørebeskrivelse
Print ut