English

Rødlandstua via Storegga og Skylegga

Ålesund

Kort om turen

Rødlandstua er eit populært turmål pga den flotte utsikten i alle himmelens retninger, speisielt mot vest og utsikten mot Ålesund og øyene rundt. Dette er ein alternativ tursti til turen Reiakvam-Rødlandstua. Denne har startpunkt i Utvika og er ein lengre tur. Det er to naturlige stoppested langs stien, Storegga (252 moh) og Skylegga (218 moh), her kan ein ta ein pust i bakken på utplasserte benker og nyte utsikt mot Ellingsøyfjorden og fjella i Haram mot nord. Frå Storegga kan ein velge å ta turen nedom Salbunakken, eit utsiktspunkt beliggende rett sør for Juvågen. Denne beskrivelsen av turen er basert på at man går tur-retur, men der er flere alternativ hvis en vil velge annet endested. Man kan følge stien ned til Reiakvam i Brusdalen, man kan gå videre på merket stil til Holen og ende opp i Olsvika eller man kan gå mot nord fra Rødlandstua toppen og avslutte turen i Uvika.

Ruteskildring

Turen starter på Storrota. For å kome seg til Storrota må ein gå grusvegen (700 m) opp frå Utvika mot Brusdalen. På Storrota er det plassert ei infotavle med kart og beskrivelse av turen og turen starter på sti mot vest. Skilt med anvisning om sted og avstand er plassert langs ruta. Mellom avstandsskiltene er stien markert med påler som er malt blå i toppen. Pålene har også refleks, så turen kan gåes i mørket med hodelykt. Terrenget er preget av myr og våte partier flere plasser og tett fottøy er helt nødvendig uansett årstid. Etter passering av Storegga tar stien etterhvert i retning sør mot Skylegga. Frå Skylegga følger man stien mot vest og man ser Brusdalsvatnet på venstre side. Dette partiet av stien er delvis preget av tett skog og myr. Etterhvert møter en stien Reiakvam-Rødlandstua. Her tar en mot nord og følgjer stien til toppen. Fra Rødlandstua er det også en mulighet å fortsette helt til Holen.

Tilkomst og parkering

Turen starter på Storrota. For å kome seg til Storrota må man kjøre riksveg 110 til Utvika og ta av der veien går over til Brusdalen, nærmere bestemt Hjellen. Denne grusveien er stengt for biltrafikk. Her er det plass til å parkere noen biler, ingen p-avgift. Hjellen i Utvika
Fottur
Blå
Lengde
4,7 km en vei
Stigning
0 m
Tidsbruk
2 t. 25 min.

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut