English

Rødlandstua (355 moh) fra Reiakvam

Ålesund

Kort om turen

På enkelte kart kaller man målet for 'Rollandstua' og det er nok dette som er det korrekte navnet på denne 'tua' som ligger nord for Reiakvam i Skodje. Dette er et enkelt og lett mål som gir en god utsikt i en bue fra sørvest, mot nord, og mot sørøst. Det er kun Emblemsfjellet som sperrer for utsikten mot syd. Det er noen naturlige stoppeplasser på stien, hvor man kan nyte medbrakt mat, men de allerfleste klarer å gå de ca. 1,5 kilometrene opp til toppen, for så å nyte utsikten der.Brusdal IL og Utvikbygda har satt opp hver sin postboks på toppen, hvor du kan logge deg inn, om du ønsker dette. Det er flere vann på veien, flotte badeplasser om sommeren og gode skøytearenaer om vinteren. Sjekk tykkelsen først! Husk ispigger for å komme deg opp av vannet om uhellet skulle være ute.. Området er noe myrete, og det kan by på noe mygg. Gode bær og sopp forekomster. Det foregår også hjortejakt der om høsten. Sko som tåler fukt er et 'must', selv om sommeren. Anbefaler å forlenge turen med en sving ut til Varden (330 moh) rett nord for Rødlandstua. Samme som start. Parkeringen er lagt inn som eget veipunkt i GPS-filen.

Ruteskildring

Turen følger først en veldefinert traktorvei mot vest. Etter ett par hundre meter går denne over til en god sti/vei, som slynger seg oppover. Du vil se kryssa nok så tydelig etterhvert som turen skrider frem. Du vet du skal opp i høyden så valga på hvor du skal ta av sier seg selv, når du går oppover. Det kan være litt mer kinkig når du skal nedover :-) En huskeregel på turen nedover er at etter bro nummer to, så skal du ta til venstre, østover, i første kryss. Du skal så over to nye broer, og du tar her også til venstre - østover.De 4 broene er av relativt dårlig kvalitet, det er tømmerstokker som er lagt over elven. Stokkene er både råtne og sleipe, så her må man passe litt på slik at man ikke glir. Lengden på broene er ca. 3 meter pr. stk. Vel oppe på ca. 250 moh så passerer du et grantre. I desember blir dette pyntet med glitter og stas til jul. Det er lagt inn et veipunkt på dette treet. Oppe på 260 moh starter myra, og her er løypa merket med blåe bånd på trærne, et stykke, opp til Lillevatnet. Pga. det myrlendte området så går folk på 'kryss og tvers' slik at her her det flere stier. De fleste har Rødlandstua som mål, men ikke alle. Så lenge du tar et tråkk som følger merkingen så kommer du opp.

Tilkomst og parkering

Startstedet er markert med et veipunkt. Det er kun tilkomst for motorkjøretøy ved denne parkeringsplassen som ligger nord på E39 ved Reiakvam/Slettebakken i Skodje. Det er forbudt for Syklister og gående på E39. Gående og syklende kan følge gamle Brusdalsvei, FV 111. Ca. 200 meter østen for parkeringsplassen skal det være en tunnel under E39, her går det en sti til utgangspunktet for denne turen. Det er ingen bompenger/avgifter (2013). NB: Dette er en skogsvei så hold tilkomsten til skogsveiene
Fottur
Blå
Lengde
2,92 km tur/retur
Stigning
207 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Høyeste punkt
318 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,1

Offentleg transport

Det går busser forbi, men det er ingen holdeplasser i området. Alternativt er å ta Skodjeruta som går om Gamle Brusdalsvei, for så å gå opp, og under E39 ved Reiakvam. Se http://www.frammr.no evt. http://www.nettbuss.no for detaljer.

Kart

Sykkylven, blad 1219 IV i M711 kartserien og Ålesund i Turkartserien
Køyreskildring
Print ut