English

Rødalen på Sylte

Hustadvika

Kort om turen

En lett tur til Rødalssetra opp for Sylteosen i Fræna. Her får du gammel god seterstemning når du kommer fram: Beitende husdyr og klingende bjeller både fra sau og krøtter. Her melkes det sommers tid - og er du heldig kan du treffe på Gunnar Rødal på hytta hans. (Landskjent for sitt arbeid i Norgegs Ungdomslag, folkedans og folkemusikk). Er han der tar han kanskje både en lurlokk og en liten melodi på munnharpe? Her er mange minner etter slekters arbeid, legg spesielt merke til alle stengardene på setra. Gamle tufter er det også. En fin kveldstur? Ypperlig for barnefamilier.

Ruteskildring

Ved Bunnpris i Sylteosen tar du av til Rødalen. Du følger veien så langt den går, hold til høyre hele tiden. Til slutt tar du en setervei innover til et eldre geitefjøs. Her er det parkeringsplass. Herfra må du gå, gjennom grinda og opp til setra. Men siste biten fram til denne parkeringsplassen er veien dårlig, så det kan være lurt å parkere der hovedveien dreier mot venstre, og gå de par hundre metrene opp til geitefjøset?

Tilkomst og parkering

Turen starter øverst i Rødalen, enten fra siste bolighuset, eller fra geitefjøset. Parker ved Geitefjøset - eller der seterveien starter, se bilde.
Fottur
Grønn
Lengde
1 km en vei
Stigning
59 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vår
Høyeste punkt
225 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ukjent

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 2

Offentleg transport

Nei, det er vanskelig.

Anna

Det er mange fine kulturminner i Rødalen, en del av de er merket.

Kart

Turkart Fræna/Molde
Køyreskildring
Print ut