English

Rodal - Engdal (gamlevegen)

Heim

Kort om turen

Dette er den gamle ferdselsvegen mellom Rodal og Engdal. Turen går i lett skogsterreng, i høydedraget over E39. Det er en fin veg å gå etter, og man kan både sykle og trille barnevogn. På turen får du utsikt over Vinjefjorden. Her er det gjort en god jobb med skilt som forteller hva både bekker, steiner, juv og små sitteplasser heter.

Ruteskildring

Turen kan gås begge veier. Start enten ved revefarm i Rodalen, eller fra Engdalsiden. Stikk-UT! turen starter i Rodalen. Ønsker du en kortere tur, kan du også parkere ved Saltrøa grendahus, og gå herfra. Så er det bare å følge den lett kupperte veien gjennom skog og mark. Turkasser er hengt opp i begge ender av løypa.

Tilkomst og parkering

Start ved revefarm i Rodalen, eller fra Engdalssiden. Rodal: Ta av fra E39 ved bussholdeplass på øversida av vegen. Kjør ca. 50 meter på denne vegen, ta av opp til venstre, og følg vegen til endes. Parker ved revefarm. GPS-koordinater: N63° 10.572' E8° 39.686' Engdal: Ta av fra E39, på vegen som går lengst til høyre i dalen. Følg denne til endes. Parkering her. GPS-koordinater: N63° 11.057' E8° 43.786'
Fottur
Grønn
Lengde
3,7 km en vei
Stigning
101 m
Tidsbruk
2 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
119 moh

Løype på kart

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa
Køyreskildring
Print ut