English

Rinnhatten Rundt

Rindal

Kort om turen

En populær rundtur i nordre del av Trollheimen. Krever litt kondisjon, men overkommelig for de fleste med litt skierfaring. Regn med 6 - 8 timer på turen inkl. pauser.Turen går i forholdsvis lett terreng uten de bratte stigningene, men det anbefales ikke å gå turen hvis været er usikkert. Høyfjellsterreng på deler av turen.

Ruteskildring

Fra Skavlia er det lett skogsterreng og preparert løype til Helgetunsetra (8 km) hvor man ofte må krysse Rinna på bru 100 m øst for setergrenda. Videre går turen i slak oppoverbakke mot Storrinnvatnet. Derfra nesten flatt i flere kilometer. En fordel å holde litt opp i skråninga på nordsida av Storrinnvatnet og Langvatnet. Vil man ha en kortere tur, kan man runde Rinnhatten slik at returen går via Nonstelet og Litjrinnvatnet i stedet for Glupen og østre Bøluvatnet. Fra nordenden av Bøluvatnet er det lett terreng mot Skavlia. For det meste slakt nedover uten vanskelige bakker.Hvis Rinna er åpen, kan den passeres på dammen i Hølstoen. GPS-sporet viser passering av elva et par hundre meter nedenfor dammen på returen.

Tilkomst og parkering

Fra vinterparkeringa på Skavlia. Fra Rindal sentrum kjøres fylkesveien østover Romundstadbygda. Ta av til høyre etter ca 13 km og kjør bomveien merket "Hølstoen" fra fylkesveien. Ca 2 km. Betaling med kort ved automaten ved parkeringsplassen. Skavlia. Bomvei og parkeringsavgift.
Skitur
Blå
Lengde
37 km tur/retur
Stigning
520 m
Tidsbruk
7 t. 15 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 10

Kart

Turkart Trollheimen 1 : 75 000
Køyreskildring
Print ut