English

Reinsfjellet rundtur via Litlreinsfjell og Skorvå

Gjemnes

Kort om turen

Reinsfjellet er et kjent landemerke på Nordmøre med den store tv-masta på toppen. Fjellet er populært som turmål både sommer og vinter. Fra toppen på 994 meter over havet får du en flott utsikt over store deler av Nordmøre, og også mot fjellene i Romsdalen og indre Nordmøre.

Ruteskildring

Fra Kinna går det en vei nedover og bro over elva til sætertun. Passer dette og følg sti opp lia. Stien er god til man kommer godt over tregrensa. Herifra er det litt av og på, den er også delvis merket. Terrenget er "lettgått" selv om man havner litt utenfor sti. På toppen av Litlreinsfjell er det god utsikt over dalen man skal gå rundt og til fjellene rundt omkring. Fra toppen er det mulig å følge ryggen til enden, her er det grei sti. Kryss så nordover og følg veien opp på Reinsfjellet. Fra Reinsfjellet er det fabelaktig utsikt over Nordmøres mange fjell og fjorder. Den store radio/tv-masta på toppen er nok plassert der med god grunn...Ned fra fjellet velges skiltet rute mot Torvikbukt/Orsetsetra. Denne er noe bratt ned fra fjellet, men det er tydelig og god sti. (Alternativ rute er over Kjølen, denne anbefales ikke dersom det er vått. Også på denne ruten kommer man tilbake til utgangspunktet). Når man er kommet ned det bratte partiet er det lett terreng over Skorva og Mana. Noe lett myrlendt før man når Mana. Litt bratt nedstigning fra Mana til dalføret i mellom denne og Seternipa, styr unna svaene så går det greit. Fra Langvatnet er det god sti ned igjen til Kinna.

Tilkomst og parkering

Turen starter, og slutter, ved Kinna. Fra Batnfjordsøra, kjør mot Flemma (riksvei 666). Ta av mot Hoem og kjør oppover dalen. Det er bomvei (kr 30,- i 2013). Fra bom er det ca 3 km til parkering på Kinna. Det står skiltet turløype til Litlreinsfjell og til Reinsfjell over kjølen. Følg Litlreinsfjell på denne turen. Det er parkeringsmulighet på Kinna.
Fottur
Rød
Lengde
13 km tur/retur
Stigning
970 m
Tidsbruk
5 t. 45 min.

Løype på kart

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund
Køyreskildring
Print ut