English

Reinsfjellet

Gjemnes

Kort om turen

Reinsfjelelt er et kjent landemerke på Nordmøre med den store tv-masta på toppen. Fjellet er også populært som turmål både sommer og vinter. Den mest vanlige løypa opp er langs veien fra Torvikdalen. Fra toppen på 994 meter over havet får du en flott utsikt over store deler av Normøre. Er du ivrig på toppturer kan Reinsfjellet anbefales tidlig i sesongen. Da det er mulig å gå opp langs veien selv om det er lite snø. I huset ved trimposten er det mulig å gå innendørs for å komme i le hvis det ikke er sol. Det anbefales ikke å gå nærmere masta enn trimposten på grunn av fare for isfall.

Rutebeskrivelse

Her er det meget lett å finne frem til toppen. Du følger bare veien helt opp. Over tregrensa er det staker langs veien, så du finner frem selv om det er dårlig sikt. Nedrennet legger du først øst for veien. Ved ca 800 høydemeter krysser du veien og følger terrenget ned til skoggrensa før du kommer inn på veien igjen.Et litt brattere alternativ er å stå rett ned fra toppen i sørøstlig retning. Her kan det være litt mer skredutsatt, og du må litt opp igjen for å komme inn på veien ved ca 600 høydemeter.

Adkomst og parkering

Kjør fylkesveien mellom Torvikbukt og Heggem. Ta av der det står et skilt merket ”Reinsfjell”. Kjør ca. 50 meter, og det er en liten parkeringsplass på venstre side av veien.
Skitur
Blå
Lengde
5 km tur/retur
Stigning
850 m
Tidsbruk
2 t. 35 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut