English

Raudstølsetrene

Rauma

Kort om turen

Flott tur som følger gamle kongeveg fra Verma sentrum til Rødstølsetrene. Her er ei stor og flott gammel seter med flott utsikt.

Ruteskildring

Følg vegen opp bak butikken. I enden av vegen følger du traktorvegen fram til en undergang under jernbana. På veien passerer du gården Gjerdshaugen som er et av bruka som har seter på Raudstølsætrin. Ta til høyre etter jernbaneundergangen og følg en grov anleggsveg ca 50 meter før du tar av på sti. Stien går med jevn stigning et stykke langs Gamle Kongeveg. Etter stigninga fortsetter stien et godt stykke sørover i slakt terreng, før det blir litt stigning opp til selve setra. Du har nå fulgt setervegen fra bruket på Gjerdshaugen. Legg merke til det flotte steinarbeidet som er utført på alle jernbaneundergangene. Raumabanen ble åpna i 1924, og alt arbeid er utført manuelt.

Turalternativ: Fra seterområdet går det sti ned til de andre bruka som setrer her på Raudstøl. Turen kan godt gjøres om til en rundtur, med sti videre til Kyllingsætrin, Plassasætra og ned til Verma. Du kan også fortsette videre sørøstover. Du kommer da til Brumyran og vegen innover Sandgrovbotnen. Herfra er det merka sti til Digervarden på grensa mellom Rauma og Lesja. Kilde:

Tilkomst og parkering

Ta av fra E136 øverst i Romsdalen og parker ved Verma Nærbutikk.
Fottur
Blå
Lengde
3,11 km en vei
Stigning
342 m
Tidsbruk
2 t. 30 min.
Høyeste punkt
609 moh

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut