English

Raudsandberget

Averøy

Kort om turen

Dette er en flott tur som byr på fantastisk utsikt mot Kristiansund og Frei. Målet er på toppen av berget, ved senderen.

Ruteskildring

Turen starter fra parkeringsplassen etter at du har passert Skretting-fabrikken. Stien starter opp en bratt bakke. Det flater ut etter ett par hundre meter når du er oppe ved Straumadammen. Turen fortsetter på sti igjennom skogen før du kommer ut på en tydelig sti som går opp mot Vanntårnet. Derifra går turen videre på berg og sti. Det er flere stier mot toppen, men om en holder seg til stien som går til venstre, så unngår man litt klyving i stein. Etter 1 kilometer er man over det meste av stigningen, og man ser toppen lengre fremme. Turen opp er totalt 1.3 kilometer lang.

Tilkomst og parkering

Kjør ca 1 km på FV6072 fra Bruhagen sentrum. Ta av inn mot Skretting. Etter ca 2km, på toppen av bakken, vil du se Skretting med høy pipe. Kjør ned mot Skretting anlegget, over brua og forbi porten inn til Skretting og opp en bakke. Her er parkeringen som er godt merket. Herfra går stien til Røsandberget.
Fottur
Blå
Lengde
2,62 km tur/retur
Stigning
175 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Høyeste punkt
172 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,3
Køyreskildring
Print ut