English

Raudfjellet - Helgetunsetra fra Skavlia

Rindal

Kort om turen

Skitur Raudfjellet. En flott topptur som kan gjøres til en rundtur. Fra Raudfjellet (950 moh) er det flott utsikt mot Trollheimen i sør. På turen passeres gapahuken ved Langvatnet hvor det er muligheter for grilling og isfiske. En forutsetning for å følge den anviste ruta er at det er trygg is på Langvatnet. Preparert løype fra starten ved Skavlia via gapahuken og over Langvatnet. Fra sørsida av Langvatnet, via toppen til Helgetunsetra er det ikke spor, men herfra er det vanligvis maskinpreparert spor tilbake til Skavlia.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen på Skavlia er det lett terreng og oppkjørt løype fram til gapahuken ved Langvatnet. Skuterspor over vatnet mot Seterdalen, men ta av fra sporet i retning toppen før du er over vatnet. Jevn stigning med noen brattere parti før du når varden. Fra toppen i slakt terreng sørøstover i retning Raudfjelltjønna før en dreier vestover mot Helgetunsetra.Lett terreng langs Rinna de siste 8 km nordover til startpunktet.

Tilkomst og parkering

Start fra vinterparkeringa på Skavlia i Helgetunmarka. Fra Rindal sentrum kjøres fylkesveien østover Romundstadbygda i ca 13 km. Ta av til høyre ved skilt "Hølstoen" og følg bomveien i ca 2 km. Betaling med kort i automaten på Skavlia. På Skavlia. Parkeringsavgift og bompenger.
Skitur
Blå
Lengde
18 km tur/retur
Stigning
550 m
Tidsbruk
4 t. 10 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 10

Kart

Turkart Trollheimen 1 : 75 000
Køyreskildring
Print ut