English

Raudberggruva

Gjemnes

Kort om turen

Sjømelingen Chromgrube som var det opprinnelige navnet på gruva ligger på Raudberget. Det har i to perioder vært drift ved gruva. Første gang var på midten av 1800-tallet. Den gang ble det drevet frem malm som ble brukt til fargefremstilling. Siste gang det var drift ved gruva var gjennom første verdenskrig da det var stor etterspørsel etter kromjern som ble brukt i geværløp. Da krigen var over og etterspørselen etter kromjern forsvant, ble guva nedlagt. Direktoratet for mineralforvaltning opplyser at det ikke er tillatt å ta seg inn i gruvegangen da den er utrygg. Like ved gruva står fremdeles murene etter huset som gruvearbeiderne bodde i. Og her er det en informasjonstavle med opplysninger om driften av gruva. Når du først er ved gruva anbefales det å ta turen opp til Blånebba 764 moh. Her er det en flott utsikt ned mot Batnfjorden.

Rutebeskrivelse

Ved parkeringsplassen er det skiltet Raudberget. Stien opp gjennom skogen er delvis merket og lett å følge. Når du kommer over tregrensa og til skaret mellom Tørrisetnebba og Raudberget blir det litt bratt opp det siste stykket til gruvene.

Adkomst og parkering

Kjør Rv666 mellom Batnfjordsøra og Angvik. Ca 5 km fra Batnfjordsøra tar du av mot Skeid. Kjør ca 3,6 km inn i Skeisdalen til du kommer til en bomvei på høyre side. Følg veien inn dalen og forbi et sommerfjøs til veien stopper. Her er det parkeringsplass. Hvis du ønsker alternativ rute så må du parkere ved hovedveien på merket parkeringsplass. OBS dette er før bomveien.
Fottur
Blå
Lengde
1,71 km en vei
Stigning
352 m
Tidsbruk
1 t. 45 mi
Sesong
Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 3,4

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Kristiansund
Kjørebeskrivelse
Print ut