English

Ramshaugen, Eidskrem

Aukra

Kort om turen

Dette er ein idyllisk skogstur i Julsundet. Turen går på vanlig skogsti med variert underlag. På ytterste punktet er det ein koselig benk med flott utsikt over Julsundet og Otrøya. I Kobbevika, ned til venstre, like ved Ramshaugen er det ein liten badeplass og rasteplass. I skogen på høgre side for stien ned dit, ligg det ei gravrøys.

Ruteskildring

Turen startar ved parkeringsplass ved toalettbygg, ned til venstre ved nedkjørselen til Eidskrem. Navneskilt ved startpunkt. Turen går på mjuk tursti ein runde rundt Ramshaugen. Litt vått eit par steder. Rett etter turpostkassa er det eit litt brattare parti.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved parkeringsplass ved Ramshaugen. Kjør Fylkesvei 662. Frå Molde er det ca. 12 km til avkjørselen ned til venstre på Eidskrem (Naustskaret). Ta til venstre igjen i første kryss, kun noen få meter frå avkjørselen frå fylkesveien. I dette krysset er det skiltet til Ramshaugen. Når du kjem nordfra tar du av til høgre etter "langstrekket" og busslomma på Eidskrem. Stor parkeringsplass ved startsted
Fottur
Grønn
Lengde
0,55 km en vei
Stigning
32 m
Tidsbruk
15 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
33 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 0,5

Offentleg transport

Det går buss via Julsundet til Aukra og Fræna, men det er få avgangar.

Anna

Offentlig toalett på startsted. På veg ned mot Kobbevika ligger det ei gravrøys. NB! På deler av Ramshaugen er det svært bratt, særlig på den nordligste delen av området. Pass godt på barna.
Køyreskildring
Print ut