English

Prestneset

Molde

Kort om turen

Det er flott å ta denne turen i forbindelse med et besøk ved Nesset Prestegard for både store og små. Her kan du få kulturhistorie og informasjon om området turstien går igjenom, samt mulighet for å nyte utsikten utover Langfjorden eller leke med vann ...

Rutebeskrivelse

Turkasse finnes nede ved sjøen på Prestneset, like ved "Tjellesteinen". Stien er skiltet fra fylkesvei 660. Hellende terreng ned mot sjøen. Dessverre noe kupert og egner seg ikke med barnevogn/rullestol, likevel en familievennlig tur. Turmålet kan også nås sjøveien med båt eller kajakk. Det anbefales å ta turen kombinert med et besøk ved Nesset Prestegard i sommersesongen. For åpningstider ved Nesset Prestegård, se https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/nesset-prestegard.

Adkomst og parkering

Turen starter med utgangspunkt i parkeringsplassen til Nesset prestegard som ligger ved Fylkesvei 660 ca 4 km i fra Eidsvåg sentrum, retning Eresfjord.
Fottur
Grønn
Lengde
0,59 km en vei
Stigning
1 m
Tidsbruk
20 min.
Høyeste punkt
35 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 0,8

Offentlig transport

Dårlig med offenlig transport.

Annet

Fra Prestneset kan du se ut på Prestholmen som er fredet sjøfuglreservat for hekkende sjøfugl. Der er det yrende fugleliv om sommeren. Det er ikke tillatt å gå i land på Prestholmen i hekketiden, fra 1. mai til og med 31. juli.
Kjørebeskrivelse
Print ut