English

Prestmyra, Frei

Kristiansund

Kort om turen

En fin liten runde i flatt terreng på Prestmyra, hele runden har nå fått lys. Traseen trenger lite snø for at tråkkemaskina kan kjøre. Stikk UT! Ski -post ved steinbrua, der en kan ta av mot Sæterbakken (skytebana). Det er svært lite bakker på denne turen, og dermed fint for den som ønker å gå flatt. 

Ruteskildring

Fra sørenden av parkeringsplassen på Prestmyra går du rett fram inn i lysløypa, ved skilttavle. Da dette er en rundtur kan den gås begge veier, men det er vanligst å gå den med sola det vil si en tar til venstre i første kryss. Ta til høyre i neste kryss også (her tar en av om en skal til "Utsikten") Følg skilting mot Sæterbakken, der løypa svinger og går over ei lita steinbru finner du Stikk UT! -posten. Om en fortsetter omlag 200 meter kommer man til et område som er åpent og litt kuppert, her kan det være fint å ta pause, bygge hopp og leike seg. Turen fortsetter til en kommer opp mot riksvegen igjen, her svinger løypa sterkt til høyre ved undergangen til Storbakken og går tilbake til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering

Stor offentlig parkeringsplass på begge sider av Rv. 70, Prestmyra. Gratis parkering. Fra Krifast følges Rv. 70 mot Kristiansund. Rett etter Storbakken ses parkeringsplassen på høyre side. Fra Kristiansund sentrum følges Rv. 70 mot Frei, parker på venstre side for å unngå å måtte krysse veien.
Skitur
Grønn løype
Lengde
3,19 km en vei
Stigning
36 m
Tidsbruk
40 min.
Sesong
Vinter
Lysløype
Hele turen
Høyeste punkt
101 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 3,2

Offentleg transport

Tilgjengelig buss. Se http://www.frammr.no
Køyreskildring
Print ut