English

Prestaksla

Molde

Kort om turen

Turen til Prestaksla er et populært turmål både for de som bor i området og tilreisende. Dersom en ønsker en flott turopplevelse med uendelige utkikkspunkt er dette en topp tur. Turstien til Prestaksla går igjennom Prestaksla naturreservat.

Ruteskildring

Turen starter på en gammel skogsbilvei like ved Nesset Prestegård før stien fortsetter inn i barskogen. På slutten av denne stien er det litt myrlendt. Ta til høyre inn på en tydelig merket sti langs et skogbelte. Ute av barskogområdet igjen går stien over i et brattere terreng før man tar av til høyre igjen øverst i bakken. Etter 30-40 meter er det et nytt veiskille hvor man kan velge mellom to traseer opp til toppen, en litt enklere enn den andre. Dersom man fortsetter rett frem kommer man inn til hylla under toppen. Dersom man tar til høyre og følger merking til toppen får man en noe brattere, men kortere tur, og den gir flere flotte utkikkspunkt underveis. På slutten kommer man til noen bergknauser, og det vil være nødvendig å bruke armene som støtte. Fra toppen er det fantastisk utsikt ned til Nesset Prestegard, Eidsvåg, Eresfjord og utover Langfjorden.

Tilkomst og parkering

Parkering ca 200 meter sør for Nesset Prestegård i retning Bugge. Alternativ parkering er på rasteplassen ca 100 meter lenger mot Bugge.
Fottur
Rød
Lengde
10 km tur/retur
Stigning
609 m
Tidsbruk
4 t. 5 min.

Løype på kart

Val for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 1
Køyreskildring
Print ut