English

Pekhøtta

Surnadal

Kort om turen

Øverst i Eiterdalen mellom Fruhøtta og Blånebba ligger Pekhøtta (1396 moh.) vill og vakker og lokker til tinderangling. Fra Eiterdalen kan fjellryggen opp til Pekhøtta virke avskrekkende, men opp langs ryggen er det mange små berghamre som er lett og trygt og forsere.En tur over Pekhøtta byr på mange flotte naturopplevelser gjennom hele turen.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen går/ sykler du inn langs Vindøla til du kommer til skilt merket Pekhøtta. Her krysser du elva og går opp mot Eiterdalen. Fortsett innover dalen og kryss Eitra før stigningen opp til Fruhøttvatnet. Når du kommer opp til utløpet av Fruhøttvatnet går du opp stigningen til ryggen som du følger til toppen. Ca midtveis opp langs ryggen er det et bratt berg, men her går du litt ned til venstre (vest) og opp ei lita renne. Når du er oppe på den første toppen fortsetter du over snøfonna og til toppvarden, På returen fortsetter du i sørvestlig retning bratt ned og over en liten topp og ned i skaret ved foten av Fruhøtta. Herfra holder du høyden ut dalen til du passerer bekken nordøst for Fruhøtta, før du følger terrenget ned i dalen og videre på samme sporet som på begynnelsen av turen.

Adkomst og parkering

Kjør RV 65 mellom Surnadal og Rindal. Ca 9 km øst for Skei i Surnadal er det skiltet til Vindøldalen. Følg bomveien ca 11 km til parkeringsplassen ved Pebua Pebua
Fottur
Rød
Lengde
28 km tur/retur
Stigning
1050 m
Tidsbruk
9 t. 40 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Kart

Norge-serien: Surnadal eller Turkart Trollheimen
Kjørebeskrivelse
Print ut