English

Pekhøtta

Surnadal

Kort om turen

Øverst i Eiterdalen mellom Fruhøtta og Blånebba ligger Pekhøtta (1396 moh.) vill og vakker og lokker til tinderangling. Fra Eiterdalen kan fjellryggen opp til Pekhøtta virke avskrekkende, men opp langs ryggen er det mange små berghamre som er lett og trygt og forsere.En tur over Pekhøtta byr på mange flotte naturopplevelser gjennom hele turen.

Ruteskildring

Fra parkeringsplassen går/ sykler du inn langs Vindøla til du kommer til skilt merket Pekhøtta. Her krysser du elva og går opp mot Eiterdalen. Fortsett innover dalen og kryss Eitra før stigningen opp til Fruhøttvatnet. Når du kommer opp til utløpet av Fruhøttvatnet går du opp stigningen til ryggen som du følger til toppen. Mot slutten av ryggen er det et bratt berg, men her holder du til høyre (øst) så kommer du enkelt opp. Når du er oppe på den første toppen fortsetter du over snøfonna og til toppvarden, På returen fortsetter du i sørvestlig retning bratt ned og over en liten topp og ned i skaret ved foten av Fruhøtta. Herfra kan du gå ned til Fruhøttvannet og ut dalen,  eller du kan fortsette opp ryggen og over Fruhøtta.

Tilkomst og parkering

Kjør RV 65 mellom Surnadal og Rindal. Ca 9 km øst for Skei i Surnadal er det skiltet til Vindøldalen. Følg bomveien ca 11 km til parkeringsplassen ved Pebua Pebua
Fottur
Svart
Lengde
27,05 km en vei
Stigning
1262 m
Tidsbruk
9 t. 55 min.
Høyeste punkt
1379 moh

Løype på kart

Kart

Norge-serien: Surnadal eller Turkart Trollheimen
Køyreskildring
Print ut