English

Osberget (110 moh.) utsikt over Ulsteinvik

Ulstein

Kort om turen

Dette er et velegnet turområde for store og små, som passerer et flott utsiktspunkt hvor du kan se rett ned på Ulsteinvik sentrum. Men se hvor du går, så du ikke ramler utfor fjellet!Rett bak denne flotte utsiktsplassen finner du Trollskogen, en skog som egner seg ypperlig for barnelek. Denne løypen tar deg ikke med opp på Osbergets høyeste punkt, men det er vel verdt et besøk. Se panoramabildet som viser deg noe av det du kan se fra toppen av Osberget. På nordsiden av Osberget har Hødd IL satt opp en postkasse. Her er det også en liten 'benk' hvor man kan sitte og følge med på solnedgangene om våren og høsten - et fantastisk skue! Turen er ca. 2 kilometer, men du kan vandre her i timesvis uten å bli lei. Med en god bok og kaffe på termosen er det bare å nyte dette området. Samme som start.

Ruteskildring

Det er flere startmuligheter for denne turen, men her starter vi fra Osnesbrunene, Vi går sørover og tar av mot venstre, opp Osnesvegen, krysser 'Vikebakkvegen' og følger denne oppover til den treffer 'Øvrevegen'. Her er det en gang- og sykkelsti på oppsiden av veien. Vi brekker av i svingen og følger en liten synlig rås som går bakom 'skarp sving'-skiltet. Du følger denne råsa ca. 130 meter, og kommer inn på en kryssende sti. Dette er hovedstien som vi skal følge. Ta til venstre her. Etter ca. 60 meter kommer du til et nytt stikryss. Går du sørover, kommer du ned til parkeringsplassen. Har valgt denne lille ekstra runden slik at du kan se de andre turstiene i området. Disse er også vel verdt et besøk. Etter ytterlige 30 meter deler stien seg. Vi følger den sørlige stien. Vi vil komme inn på dette punktet igjen mot slutten av turen.Denne sørlige stien er tydelig, og vi passerer ytterligere flere stidelinger. Den første stidelingen tar deg nordover mot toppen av Osberget. Det går et lite brukt tråkk videre mot utsiktspunktet, fra Osberget. Denne ruten blir ikke beskrevet her. Men det er vel verdt å ta turen opp! Vi fortsetter vestover langs stien. Det er noen klopper over enkelte fuktige områder, stien er tydelig hele veien frem til dette flotte utsiktspunktet som snart ligger foran deg.Her er det bare å sette seg ned og nyte en kopp kaffe el.l. Turen ut hit er like fin hele året, alle årstider har sin sjarm. Dette er en mye brukt tursti, også vinterstid. Som nevnt over ligger 'Trollskogen' rett bak utsiktspunktet. Er du erfaren turgåer, klarer du å finne tråkket som tar deg tilbake og opp på Osbergets høyeste topp. Vi skal ikke dit denne gangen, men følger stien videre mot nord. Noen få meter bak utsiktspunktet er stien sikret med tau ned en liten skrent. Dette fordi at det kan være glatt over dette berget. Når du har kommet ned berget, deler stien seg igjen Vi tar til høyre her. Stien til venstre tar deg ned til bebyggelsen ved Skeide. Etter å ha gått noen meter gjennom skogen kommer du til en lysning. Her er det flott utsikt mot nord, det er også lagt ut en stokk. Denne fungerer som en benk. Her er det nydelig utsikt mot midnattsola, samt solnedganger om våren og høsten. Vi fortsetter østover og tar til høyre ved neste stideling, og krysser en 'myr'/vått område. Her begynner stien å gå ned mot parkeringen. Du står snart ved krysset som fører deg ned til bilen på 'Osnesbrunene'

Tilkomst og parkering

Det er parkeringsplass ved i gata 'Osnesbrunene', for en 4-5 biler. Man kan også parkere ved skolen, eller nede ved 'Blåhuset'. Det er ingen avgifter i Ulstein (2013). Parkeringsplassen på 'Osnesbrunene' ligger i GPX-filen. Det er parkeringsplass ved i gata 'Osnesbrunene', for en 4-5 biler. Man kan også parkere ved skolen, eller nede ved 'Blåhuset'. Det er ingen avgifter i Ulstein (2013). Parkeringsplassen på 'Osnesbrunene' ligger i GPX-filen.
Fottur
Grønn
Lengde
2,0 km tur/retur
Stigning
60 m
Tidsbruk
40 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0.3
Sti 1,3

Offentleg transport

Nei, men dette er i gangavstand fra Ulsteinvik sentrum.

Kart

Ålesund M711 serie Blad 1119 I
Køyreskildring
Print ut